S obzirom da trendovi inspirisani modnom scenom prethodnih epoha dolaze u sve većem broju - iz sezone u sezonu, nemoguće ih je ignorisati.

Ovog proleća i leta na repertoaru su nezaobilazne 80-te, ali i 90-te, pa čak i poneki trendovi koji su bili ultimativni tokom 70-ih i 60-ih godina prošlog veka.

Poznate ličnosti prigrlile su ih oberučke, a trendseterke koje nam redovno na svojim Instagram profilima predstavljaju najnovije stajlinge - u svakom outfitu koji prikažu čini se da su inspirisane isključivo stilovima koji su bili popularni pre nekoliko decenija.

Najbolji način da iznesete trendovske komade koji referišu prošle modne epohe, jeste taj što ćete kombinovati recimo klasičan model farmerica ili suknje midi dužine sa bluzom koja poseduje efektne naramenice i upečatljiv print.

Boje takođe igraju važnu ulogu, poput pnatalona jarkog kolorita, u tonovima žute ili crvene - trend koji je posebno bio aktuelan tokom sedamdsetih godina.

Šta je još na modnom meniju u mesecima pred nama, a stiže nam iz maminog i bakinog ormara, otkrijte u nastavku.

1. Kompleti

Kada ste poslednji put kupili komplet pantalona u spoju sa blejzerom ili jaknicom?

Ukoliko niste, sada je vreme da to uradite. Njabolji način da ponesete ovaj trend jeste i taj da oba komada budu u istom, poželjno je veselom tonu.

2. Kragne

80-te dobrodošle nazad! Čini se da smo ovu epohu, toliko kritikovanu od strane modnih stručnjaka, dočekali širom raširenih ruku. Kada kažemo kragne, ne mislimo na klasične kragne koje možete naći na košuljama, već na ozbiljne velike kragne, po mogućnosti sa zanimljivim printom ili sitnim faltama.

3. Klasična štikla-sandala

Ovo je možda jedna od najpraktičnijih damskih štikli, odlikuje je mahom blok peta i obavezan kaišić sa kojim se navlači na stopalo (tik iznad pete). Udobne, praktične i nosive uz sve: od suknji, haljinica, pa do pantalona i farmerica - sa kojim se u ovoj epohi posebno dobro kombinuju i odlično izgledaju!

4. Suknje sa karnerima

Mini sukja već izvesno vreme je passe, ali ne i mini suknja sa sitnim faltama. U pitanju je model uz koji će svaka bluza i majica da izgleda odlično. Predlažemo štikle iz prethodne stavke, koje će zaokružiti kombinaciju na upečatljiv i moderan način.

5. Razigrani dezeni

Od tufni ne može da se pobegne ni ovog proleća i leta, a i zašto bi kada izgledaju odlično? Najbolji spoj su sitne tufne, crne na beloj osnovi, a ukoliko model ovakve bluze ili haljine poseduje karnere, imate svoj vodeći komad sezone.

6. Pantalone jarkog kolorita

Usdite se! Zamenite mesta komadima u fokusu. Uglavnom uvek stavljamo akcenat na gornji deo tela i to je sasvim ok. Međutim, ako se opredelite za pantalone u efektnoj boji vaš stajling dobiće jednu potpuno novu dozu nadograđenog izgleda.

7. Kombinezoni

Ovo je komad koji je u potpunosti nemoguće zaobići u narednim mesecima. U prodavnicama high-street brendova počeli smo da ga viđamo još tokom novogodišnjih praznika. Omiljen je bio tokom 70-ih, ali i 80-ih godina. Volimo ga zato što je maksimalno efektan, a nadogarđuje se jednostavnim detaljima: kaišem, cipelama i nakitom.

8. Naglašena silueta i forma gornjeg dela

Možete da se opredelite i za sako sa naramenicama i rešite svoje nedoumice o jednom trendy komadu koji će igrati najvažniju ulogu u vašem sezonskom garderoberu ove godine, ali mi vam ipak predlažemo da podignete modni ulog na viđši nivo: bluze sa volumioznim rukavima potpuni su must proleća i leta 2020!