Život u zemlji koja poseduje jednu od najviših plaćenih stopa za slobodne dane, ima i te kako svoje prednosti, koje njene žitelji sa druge strane i te kako umeju da iskoriste.

Nikada nisam živela u zemlji u kojoj prakitlčno čitava populacija tokom avgusta migrira na jug. I to nikako ne znači da oni ostatak godine ne rade naporno i vredno, naprotiv. Radi se samo o tome da svoje slobodno vreme umeju maksimalno da iskoriste i da to rade maksimalno dobro.

Čak i tokom ove covid-19 ere koja nas je zadesila, letovanje je jedna od vodećih tema u Francuskoj.

Sa Mediteranom na njihovom pragu, u potpunosti se nalaze u položaju u kome zaista mogu da profitiraju od ove pozicije, koja uključuje brojne poznate lokacije: Sen Tropez, Marsej i Korziku, a da pritom ne moraju da razmišlaju o avionu ni u najavi.

Zato uopšte nije iznenađujuće što se Francuskinje, a pogotovo one najviše modno osvešćene - Parižanke, razumeju i u ovaj klasično letnji modni asortiman.

Nastavite da skrolujete i otkrijete koja se to tri stila po pitanju kupaćih kostima najčešće mogu videti na rivijeri, ne samo ovog leta, već i inače - s tim što je tokom aktuelne sezone jedan od trendova ipak novina, koja je toliko "francuska" u svojoj srži da ne sumnjamo da će se zadržati još neko vreme.

Jednodelni jednobojni model

Čista klasika, ali sa nešto zanimljivijim dizajnom - modelom koji se vezuje oko vrata, te dubokim izrezom, te u jednoj boji, po mogućnosti klasičnoj crnoj, ovaj model je poput male crne haljine za plažu.

Model iz dva dela sa visokim strukom

Modeli sa visokim strukom mogu se tokokm leta decenijama unazad videti u francuskim dvorištima, a poslednjih nekoliko godina ponovo su u fokusu i na rivijeri. Meni je lično omiljen stil koji propagira francuski brend YSE, koji dizajnira modele sa pravim oblinama na umu.

Modeli od krep materijala

Modeli od ove izgužvane tkanine žarili su i palili krajem 80-ih i početkom 90-ih, po pitanju svih mogućih komada, ne samo kupaćih kostima. Ove sezone mogu se videti kao novina na francsukoj rivijeri, ali i kao jedan od omikljenijih aktulenih trendova. O čemu svedoči i činjenica da su ih kao deo kolekcije u prve redove stavili i poznati high-street brendovi.

Izvor: Marissa Cox za whowhatwear.co.uk