Koliko ste puta stajali ispred ogledala i pokušavali da dokučite šta je to nešto što vam nedostaje, presvukli ste, promenili majicu, dodali ogrlicu, skinuli ogrlici, ipak opredelili za minđuše i prilično nezadovoljni napustili kuću.

Znate da je moglo bolje. Zato što zaista jeste.

Niste te sreće da imate stilistu koji će za deset dana unapred da vam osmisli šta da nosite da izgleda makismalno efektno, istakne sve vaše najbolje strane i ni jednog trenutka ne pomislite da li ti nešto štima ili ne.

Nismo ni mi. I zato ne možemo da se ne zapitamo da li postoji određen trik koji nas dovodi do te magične formule gde je manje zaista više, a gde je više više, ma gde je jednostavno potrebno da znate pravilo i da primenjujte i više ne razmišljate.

I zaista, ono postoji.

Ukoliko samo malo bolje obratite pažnju na sve te fotografije street style kombinacija iz  vodećih modnih metropola, primetićete i vi.

Mi smo konsultovali i par stručnjaka iz oblasti mode i oni su nam ovo potvrdili bez mnogo udubljivanja u tematiku, zato što: jednostavno je!

Samo se pitamo: zašto nam to onda niko nije otkrio ranije?

Zato smo mi sada tu da izmenimo ovu decenijsku stilsku nepravdu koja se izgleda vešto krije od običnih smrtnika.

Dakle, tri plus pravilo podrazumeva statemant dodatke koji će vaš izgled podići na mnogo viši nivo, to podrazumeva mahom aksesoare: nakit, šešir, maramu, šal, tašnu ili cipele, ali slojeve odeće.

Ovo je bazni primer:

Crna haljina i crne štikle. Nema greške. Jednostavno i elegantno. Međutim, dodajte na ovo ogrlicu sa priveskom, kaiš i šešir - tri komada od kojih će svaki ponaosob lako zapasti za oko. 

Možete takođe, ovo parvilo i da primenite na drugo način, umesto crnih, obucite crvene cipele, kaiš i šešir zamenite sa cosy kardiganom i svilenom maramom - opet ćete dobiti sličan, unapređen modni efekat.

Ukoliko vam je pravilo tri plus možda preterano, jer ono zaista jeste za prilike kada želite da izgledate maksimalno doterano, onda se vodite metodom dva plus po istom principu.