Svet mašte, pomeranje granica i spoj nespojivog – pokazali su da moda ostaje nepresušan izvor inspiracije, čak i u najizazovnijim životnim okolnostima.

Louis Vuitton, Loewe i Gucci novim kolaboracijama oživljavaju omiljene crtane filmove i serije, kao i živopisne junake iz bajke. Zaboravite na monotoniju i jednoličnost - očekuje vas eksplozija boja, dezena i materijala, posvećena onima koji vole da se istaknu i budu drugačiji.

U nastavku saznajte koje 3 specijalne kolekcije su obeležile početak godine.

Louis Vuitton x Urs Fischer

Louis Vuitton nastavlja niz umetničkih saradnji sa švajcarskim umetnikom Urs Fischer-om, poznatim po razigranim, provokativnim i ekscentričnim radovima. Svoj prepoznatljivi stil, umetnik je ručno otisnuo u LV inicijale, koji su prvi put od 1896. godine dobili novo, redizajnirano izdanje. Pored toga, Fischer je kolekciju upotpunio ilustracijama fantastičnih likova, koji otvaraju vrata u njegov kreativan svet i nesvakidašnje ideje.

3 modne kolaboracije koje su obeležile januar

Foto: Profimedia

Loewe x Studio Ghibli

Brend Loewe udružio se sa studiom Ghibli u kampanji koja budi topla sećanja iz detinjstva. Pejzaži iz filma "My neighbor Toto", kultnog animiranog klasika iz 1988. godine, brendu su poslužili kao scenografija za novu kampanju, ali i za motive u novoj, limitiranoj kolekciji. Ova kolaboracija direktno komunicira sa skrivenim detetom u nama, i podseća ga da mašta čini život šarenijim i ispunjenijim.

3 modne kolaboracije koje su obeležile januar

Foto: Loewe

Gucci x Doraemon

Doraemon, mačka-robot iz popularne japanske crtane serije, ovaj put je doputovala iz budućnosti kako bi ukrasila prepoznatljivi Gucci dezen. Vesela i razigrana manga otisnuta je na aksesoarima, odeći i obući, čineći ih urbanijim i živopisnijim nego ikada pre. Capsule kolekcija sadrži više od 50 modnih komada, obeležavajući 50. rođendan ove kultne crtane serije.

3 modne kolaboracije koje su obeležile januar

Foto: Gucci