Iako se njihov stil dosta promenio od tinejdžerskih glumačkih dana, kreativne direktorke i vlasnice modne kuće The Row, pronašle su svoju prepoznatljivu estetiku u pojednostavljenoj paleti boja u kojoj dominiraju crna, bela, camel i siva. Neminovno je da su obe uvek na listama najbolje obučenih javnih ličnosti, ali postavlja se pitanje koju od njih 2 izdvojiti kao pravog stilskog majstora.

Ako nas pitate - granica je tanka. Jednog dana poentira Ashley, drugog Mary-Kate. Trećeg pak njihova odnedavno popularna sestra Elizabeth, koja tumači glavnu ulogu u Marvelovom najnovijem serijskom ostvarenju WandaVision.

Svi pamtimo Met Gala dodelu iz 2019. godine kada su se bliznakinje pojavile u vintageChanel kožnim kreacijama o kojima su mediji brujali i pisali danima. A ne možemo da ne postavimo pitanje da li su na ovaj način njih dve upravo pokrenule lavinu vintage odevanja i objavile rat fast fashion brendovima.

Moramo da priznamo ti ipak dolazi i do malog sukoba interesa s obzirom da ipak poseduju ready-to-wear brend, ali način na koji mu pristupaju u mnogome se razlikuje od drugih kuća. The Row ne forsira reklamne kampanje, ne poziva na konstantu kupovinu i ne oglašava se na sva zvona poput ostalih. Esencija njihovog dizajna je svedenost, te su u pitanju komadi koje možemo nositi iznova i iznova, iz godine u godinu.

Kao dragulj na kruni upcyclinga i oblačenja vintage komada garderobe, nedavno je došla u žižu fotografija Mary-Kate u Chanel kaputu koji je već nosila pre 12 godina. S obzirom na to kakve izjave i vesti nam serviraju poznati već decenijama unazad, morate priznati da je skandalozno pojaviti se dva puta u istom komadu u javnosti. Ali Mary-Kate nije obraćala pažnju na to.

Pre par dana, osvanule su paparazzo fotografije ispred ateljea u Njujorku na kojima Mary-Kate ponovo nosi isti taj kaput iz 2008. a mi joj skidamo kapu za to i kažemo da jedva čekamo da vidimo po još koji komad iz garderobera slavnih sestara kome su udahnule novi život.

All, hail queen Mary-Kate!

Tekst: Aleksandar Nastasijević