Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umetnost

Da li Netflix uvodi zabranu deljenja jednog naloga sa više korisnika?

Autor taradjukic
Autor taradjukic

Poznajete li uopšte nekoga ko svoj nalog na Netflixu ne deli sa još 10 ljudi?

Izvor: Foto: Unsplash/Charles Deluvio

Iako je broj korisnika Netflixa za vreme pandemije porastao za skoro 30 miliona, pretpostavlja se da je broj onih koji ga koriste i 5-10 puta veći.

Svi znamo onog jednog registrovanog prijatelja u društvu koji deli svoj nalog sa nekolicinom. Jedna šifra, a toliko različitih IP adresa, kao i pogledanih serija i filmova, dovele su do toga da je Netflix u jednom trenutku to morao da otkrije i sankcioniše.

Sada je ova streaming platforma zvanično započela testiranje iskačuće poruke koja korisnike upozorava da ne mogu da koriste tuđ nalog: ''Ako ne živite sa vlasnikom ovog naloga, potreban vam je vlastiti nalog da biste nastavili da gledate'' piše u obaveštenju ograničenom broju ljudi. Nakon toga, Netflix im nudi besplatno probno korišćenje.

Deljenje lozinki aktuelno je i na drugim platformama, a ovakav vid zabrane uticao bi na povećan broj pretplatnika. S druge strane, s obzirom na široku ponudu streaming platformi poput HBO, Hulu i Amazona, pitanje je da li bi korisnici u tom slučaju nastavili da koriste Netflix ili bi se odlučili za neku drugu opciju.

Kompanija podseća da postoje paketi u okviru kojih je deljenje naloga dozvoljeno sa 2, 3 ili 4 osobe, ali da je svaki drugi tip deljenja nedozvoljen. Verifikacija vlasnika naloga vršila bi se putem SMS poruke ili imejla, što bi i dalje moglo da ostavi dovoljno prostora za zloupotrebu.

Ipak, kako se i dalje nisu zvanično oglasili povodom ove zabrane, ostaje da vidimo šta će biti konačna odluka. 

Do tada - uživajte u zabavi i svom omiljenom sadržaju!

Poznajete li uopšte nekoga ko svoj nalog na Netflixu ne deli sa još 10 ljudi?
Izvor: Youtube

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity