Šta reći o francuskom stilu, a da već nije rečeno? 

Otkad znamo za modu, znamo i da su Francuskinje oličenje stila i ukusa. One neguju jednostavnost, klasiku i eleganciju, i to na jedan nonšalantan, nepretenciozan način koji izgleda kao da im je urođen. Možda je to razlog zbog kojeg važe za najstilizovanije žene na svetu?

Bilo kako bilo, ove sezone podsećaju nas na još jednu modnu lekciju - bela košulja je statement komad koji moramo da imamo u ormaru. Široka ili uska, sa izrezom ili kragnom, sa puf ili regularnim rukavima - ona je ponovo trend no. 1.

Od Brigitte Bardot i Jane Birkin, pa sve do Jeane Dammas, najpoznatije Francuskinje na svetu demonstrirale su kako se nosi ovaj komad. Jedini njihov secret tip? Obratite pažnju da sa otkopčavanjem ne odete predaleko, jer šik izgled lako može da pređe u onaj neprikladan.

Jacquemus je ove sezone rekreirao klasičan model i predstavio modernu košulju na vezivanje koja može da se nosi u svim prilikama. Zbog toga zaboravite na njihovu strogo poslovnu namenu, i igrajte se sa krojevima i materijalima. 

Ispod džempera ili haljine, uz šorts ili zvoncare, na potpetice ili patike - nema pravila za njeno kombinovanje. Zbog neobaveznog tona počinje da liči na haljinu ili čak pidžamu, ali u tome i jeste njena čar. 

Inspirišite se ovim outfitima i uz pomoć bele košulje kreirajte svoju jedinstvenu modnu kombinaciju.