Maj je mesec kada mi darujemo vas, s toga vam predstavljamo još 5 lokalnih dizajnera koji su odlučili da svoj talenat prenesu u poklone koje dobijate uz aktuelni broj povodom 16 godina postojanja ELLE magazina u Srbiji. Predstavljamo vam brendove: Noemi, Yatza, Jebiga, Amina Hasanbegović i Dellgrado, kao i poklone koje su pripremili za vas.

1. brend: Noemi

Nađa Jovović i Anđela Vojnović su kreativni dvojac koji stoji iza brenda Noemi. Pokrenule su ga 2018. a glavna ideja im je bila kreiranje kupaćih kostima jednostavnih krojeva i vrhunskog kvaliteta. Poruka koju one šalju svojim poklonom je “dame, uvek se prelepo osećajte u svojoj koži”, a prefinjenost, urbanost i jednostavnost su ključni pojmovi koji opisuju domaću modnu zajednicu.

2. brend: Yatza

Svoj brend nazbala je po svom nadimku, Yatza, a Jasmina Golijan se za njegovo pokretanje odlučila iz hobija i velike ljubavi prema ručnom radu. Velika inspiracija su joj bile njene ćerke. Pravi kakit, hekla, štrika, veze, a aksesoari su glavni domen njenog stvaranja. Nije ni čudo što je njen poklon upravo heklani ceger koji predstavlja njen mali doprinos očuvanju životne sredine i ekologije.

3. brend: Jebiga

Kada ga je pokrenuo 2017. godine, Srđan Maljević je za svoj brend imao ideju da u modnu industriju unese malo pozitive i smeha. ELLE čitateljkama i čitaocima, Jebiga store je pripremio ranac sa natpisom “Lepota je stav, jebiga” sa idejom da kako Srđan ističe “da podsetimo da smo mi svi zaista lepi samo ponekad to zaboravimo, pa eto noseći jedan takav ranac nećemo valjda to nikad zaboraviti ili ćemo se podsetiti. “

4. brend: Amina Hasanbegović

Kada je brend nazvala svojim imenom i prezimenom, Amina Hasanbegović kaže da je u tom trenutku to bilo nešto najkreativnije što joj je palo na pamet. U životu je uvek vodi njena želja za stvaranjem, a konkretnu inspiraciju pronalazi u trenutku. Što se tiče njenog poklona, ona je odlučila da pokloni nešto što zapravo nije direktno nešto što ona stvara pa se tako odlučila za organski sapun koji nosi poruku “Zavolite sebe”.

5. brend: Dellgrado

Milica Trajković je osnivačica ženskog streetwear brenda koji kroz svoje komade želi da prenese dobru energiju i da učini da onaj ko ih nosi se oseća dobro. Dellgrado, za ovu priliku poklanja čitateljkama poster koji poručuje da “samo malo više uživamo” i da nema potrebe da se opterećujemo svakodnevnim brigama. Za rođendan su nam poželeli da ostanemo kreativni i da nastavimo da delimo još mnogo inspirativni priča.

Za više informacija, kao i za bogatu ponudu lokalnih kreatora i brendova posetite lawconcept.rsna kome možete i kupiti neke od njihovih najlepših komada.