Od prvih klasičnih modela Les Tropeziennes, preko urbanih Fisherman sandala, pa sve do onih gummy sandala koje podsećaju na one iz detinjstva, ovaj model iz decenije u deceniju dobija novi oblik. 

S obzirom na to da je u modi došlo do pomaka od estetike ka praktičnosti, to se odrazilo i na obuću. Najvažnija jeste udobnost, pa su samim tim velike potpetice vrlo brzo otpisane. Tako nam poznati modni brendovi sada donose ravne sandale u sijaset oblika, boja i dezena.

Ipak - svake sezone istakne se jedan statement komad koji ne skidamo s nogu, a sada su to upravo ove. Zaboravite na pridev ''muške'' uz sandale, jer je moda prva počela da ukida ovakve etikete. Jedino što možete da dodate na spisak opisa jeste: cool, casual, stylish - baš takve su ove sandale. 

U fokusu je neutralna paleta - crna, bela, bež, kao i glomazni đonovi - da ove sezone koračate čvrsto i sa stavom. Takođe, besprekorno će se slagati sa haljinama, kao i pantalonima i farmerkama. Prilagodite ih svom stilu i dopunite svoj cipelarnik najpopularnijim sandalama za leto 2021.

Pogledajte kako ih nose naše omiljene trendseterke.

Pripremila: Ivana Matijević