Prošlogodišnjem prolećnom trendu nisu odoleli mnogi kreatori kada su pripremali kolekcije za proleće 2012. Uživajte u bojama, ali budite pažljivi da ne biste otišli u pogrešnom smeru. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se uspešno "colorblokuje"

1. Počnite sa dve boje
Prvi korak jeste odabir adekvatnih boja. Ukoliko nikada do sada niste primenili colorblock trend počnite sa dve boje - neutralnom i jarkom. Neutralne će pomoći da se osetite komfornije i elegantnije, a jarka da takav izgled ostane primećen. Neonske pink, žuta i zelena su pun pogodak, a ukoliko nisu po vašem ukusu probajte neku iz paleta boja dragulja kao što su boja plavog patlidžana i bordo - takve boje su dublje i bogatije.

2. Ubacite treću ili četvrtu boju
Dok radite sa dve boje, budite odvažni i dodajte još jednu. Najbolji način je da izaberete boju koja se za nijansu razlikuje od jarke boje u vašoj kombinaciji. Npr. ako nosite belo i narandžasto, dodajte aksesoar u koralno crvenoj boji. Na jarko ljubičasti komad najbolje idu pink ili lila detalji, dok jarko plavim materijalima najbolje pristaju baby plavi detalji. Na taj način postižete kohezivan look, a ako ste dovoljno hrabri uvek možete dodati potpuno drugačiju boju. Tokom prošlog leta veoma je aktuelna bila kombinacija odevnih predmeta žute i pink boje sa teget asesoarima.

3. Koristie aksesoare
Kada pričamo o colorblocking trendu aksesoari su apsolutni must have. Odgovarajući kaiš ili torbica su ono što čini ovaj trend potpunim. Nakon što ste se odlučili za dve ili tri odgovarajuće boje izaberite i par asesoara koji će krasiti outfit. Oni mogu biti u nekoj od već odabranih boja ili potpuno nova koja se uklapa u odabrane. Jarko plava haljina sa crnim sakoom savršeno bi se uklopila sa tirkiznom clutch torbicom i štiklama. Ukoliko već nosite kombinaciju tri boje, kako ne biste preterivali jednostavno odaberite aksesoar u postojećoj boji. Izbegavajte nakićene aksesoare, stvar je u jednostavnim oblicima i mat bojama.

4. Klonite se printova
Colorblocking znači upravo to - blokovi boja! Print na odeći nije najbolja opcija za ovaj trend, zato što bi on vizuelno blokirao ono što želimo da prikažemo. Držite se odeće, aksesoara i cipela u čistim bojama, u nameri da do kraja ostvarite trend colorblocking efekta. To je najbolji način da jednobojni i jednostavni komadi iz vašeg plakara konačno zasijaju.

5. Nosite zasebne komade
Colorblocking trend najlakše se postiže ako nosite više odevnih komada. Suknja i majica umesto haljine daće vam šansu da veoma lako dostignete željeni look. Ako vam se radije nosi haljina, obucite sako ili čarape u zanimljivoj boji. Koristeći više odevnih komada i aksesoara odredićete jednu boju za jedan komad odeće, tako stvarajući colorblock look.

Oštri krojevi i kombinacija jarkih boja u istom outfitu daju jednostavan i stajlysh izgled. Naučite kako da se uz pravu tehniku i rasploženje "colorblockujete" od glave do pete.