Velika pobednica sinoćnje dodele nagrada Billboard Music Awards 2013. je Taylor Swift koja je osvojila osam nagrada uključujući i nagradu Artist of the Year. 

"Hvala vam što moja muzika u vama budi lude emocije. Vi ste najduža i najbolja veza koju sam ikada imala", izjavila je Taylor

Osim Taylor ove godine nagrade su osvojili i Gotye i to četiri za pesmu "Somebody That I Used To Know". Takođe četiri nagrade su pripale i Rihanni dok su Madonna, Nicki Minaj i One Direction osvojili po tri.

Justin Bieber koji je tokom ceremonije dodeljivanja nagrada imao svoj nastup, a osvojio je i dve nagrade. Jednu - nagrada za Top Male Artist, dok je druga Milestone Award koju dodeljuju fanovi. Međutim on je tokom primanja ove nagrade izviždan, a u svom govoru je rekao:

"Imam 19. godina i mislim da radim jako dobar posao. Trebalo bi da je sve o muzici. Ovo nije trik. Ja sam umetnik i to treba da bude shvaćeno ozbiljno. Ni o čemu drugom ne bi trebalo da se priča".

Domaćim večeri je bio Tracy Morgan, a pored Justina nastupali su i Jennifer Lopez i Pitbull, Selena Gomez, PSY kao i Taylor.  

Veče je zatvorio Prince sa miksom pesama "Let's Go Crazy", "Frankenstein" i "Fix Ur Life Up", ali se nije obratio publici nakon uručenja osvojene Icon Award.

Spisak pobednika Billboard Music Awards 2013:

Top Artist: Taylor Swift

Top New Artist: One Direction 

Top Male Artist: Justin Bieber

Top Female Artist: Taylor Swift 

Top Duo/Group: One Direction 

Top Billboard 200 Artist: Taylor Swift 

Top Hot 100 Artist: Maroon 5 

Top Digital Songs Artist: Taylor Swift 

Top Radio Songs Artist: Rihanna 

Top Touring Artist: Madonna 

Top Social Artist: Justin Bieber 

Top Streaming Artist: Nicki Minaj 

Top Pop Artist: One Direction 

Top R&B Artist: Rihanna 

Top Rap Artist: Nicki Minaj

Top Country Artist: Taylor Swift 

Top Rock Artist: fun.

Top Latin Artist: Jenni Rivera 

Top Dance Artist: Madonna

Top EDM Artist: David Guetta

Top Christian Artist: tobyMac

Nakon osvojenih osam nadrada može se reći da je Taylor Swift pobednica Billboard Music Awards 2013. Pored nje nagrade su osvojili i Gotye, Rihanna, Madonna i drugi.