Anna Wintour je Margaret Thatcher svetske modne scene, gvozdena ruka u svilenoj Chanel rukavici koja je zavezala svoju poziciju u Conde Nastu na način na koji do sada, nikome nije uspelo.

U svojoj bogatoj karijeri, mudra i smela Britanka je nanizala bezbroj briljantnih poteza, a jedan od najboljih povukla je 1999. godine kada je u Met Gali prepoznala velik potencijal za pozicioniranje sebe kao modne mecene.

Danas je Met Gala događaj za koje se "umire". Jedan dan kada cela Peta Avenija zna ko "sedi Bogu s leve strane", a ko se neće pojaviti u restoranu Noba narednih mjesec dana dok se prašina ne slegne.

Svih 750 gostiju bira Anna i njen tim. Kriterijumi su drakonski te mnogi u očaju nude veći iznos za kartu od tih "tričavih" 25 hiljada dolara koliko ulaz košta za sve one koji nisu deo modne i celebrity elite.

Ovogodišnja izložba "Manus x Machina" ispituje odnos između odevnih komada ručne i komercijalne, industrijske izrade.

U muzeju je izloženo preko 100 kreacija koje su adekvatni primeri poznatih tehnika veza, plisiranja, drapiranja, ali i novih tehnologija laserskog krojenja, termo oblikovanja i kružnog pletenja.

Wintour je za domaćine večeri pozvala glumca Idrisa Elbu, dizajnera Nicolasa Ghesquierea i svoju miljenicu Taylor Swift koja se do sada nekoliko puta pojavila na naslovnici američkog Voguea izdanja.

Dress code ovoga puta je glasio "tech white tie" te su dominirali futuristični krojevi i srebrna boja za koju se odlučila većina zvanica. Bilo je tu svega, od totalnih katastrofa do Oscarovskih haute couture kreacija s ponekim svetlim primerom shvaćanja teme.

U nastavku vam donosimo naših top 6, za veći uvid u kreacije s crvenog tepiha pogledajte galeriju:

Taylor Swift u Louis Vuitton haljini

Cindy Crawford u Balmainu

Alexa Chung u Thakoon kostimu (Naš favorit!)

Anna Wintour u Chanelu

Poppy Delevingne u Marchesi

Doutzen Kroes u Balmainu

izvor: buro247.hr / elle

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Modni Oscari, odnosno najveća privatna zabava Anne Wintour, kako mediji vole nazivati ovu galu, održana je sinoć u raskošnom ambijentu Metropolitan muzeja…