Uzevši u obzir da je upravo plava boja proglašena bojom 2020., Brigitte je već sa ovom stavkom pobrala modne pohvale, ali to nikako nije sve.

Rame uz rame sa svojim suprugom, njegovim saradnicima i telohraniteljima koji ih prate u stopu -  a koji su svi od reda obučeni u tamne tonove, prva dama Francuske bila bi praktično neprimetna (jer je takođe za svoj stajlig izabrala crnu od glave do pete), da nije obukla kratki kaput u predvinoj nijansi svetlo plave, ali jarkog podtona.

Stajling je zaokružen crnim aksesoarima, čizmama na punu petu, crnim rukavicama i mini clutch torbicom - modelom koji se pojavio još prethodne godine kao it komad među aksesoarima, a sada kao obavezan detalj u koliko želite da budete u trendu.

Prva dama Francuske svesna je moći upečatljivog kolorita i od kada je na ovoj važnoj državnoj funkciji i te kako je nadogradila svoj stajling, a pritom je prilično vidno kako vreme prolazi da Brigitte pomno prati poslednje modne trendove, što se može vrlo lako zaključiti zahvaljujući jednom sitnom detalju na njenom poslenjem stajlingu.