Već je prošlo nekoliko dana otkako je novi, 46. po redu predsednik Sjedinjenih Američkih Država ustoličen. Komentarisale su se razne stvari. Pevanje Lady Gage, nepojavljivanje Melanie i Donalda, Barnie Sanders i njegove pletene rukavice i, naravno, bordo monohromatski stajling Michelle Obame.

Jennifer Lopez, Lady Gaga, Michelle Obama: Ovo su momenti sa inauguracije koje do sada niste videli

Bilo je različitih komentara. Od toga da je stajling dobar samo jer je ona u pitanju, do hvalospeva na račun kombinovanja ove specifične nijanse trule višnje sa bojom tena jedne od najvoljenijih žena Amerike.

Dobar stilista ili pak odličan osećaj za modu koji ima supruga Baracka Obame dovoljni su razlozi zbog kog interesovanje za kombinaciju boje vina ne jenjava. Kada je prošetala ruku pod ruku sa suprugom za kog se pre nekog vremena pojavila i vest da će uskoro postati bivši, Michelle je osvojila srca mnogih. Zli jezici su pričali da je Melania uvek bila na nivou ukusa i dobrog stila, ali nikada nije dostigla veličinu i fashion uticaj kakav je gospođa Obama imala.

Od modnih magazina i portala do mišljenja pojedinaca širom sveta, četrdesetčetvrta prva dama SAD-a je najbolje obučena žena XXI veka, a da li je za to zaslužan čitav tim stručnjaka ili možda njena neosporna harizma, mišljenja su podeljena. Jedno je sigurno, kada neka odevna kombinacije Michelle osvane na društvenim mrežama, mali milion korisnika upadne u trans hvalospeva na njen račun.

Rolka, dugi kaput, pantalone visokog struka i kaiš sa zlatnom šnalom, čine se kao dobra modna formula, a da li je ovaj postulat dobitna kombinacija jedino kada je izvodi ona - pitanje je koje muči mnoge kako eksperte tako i one koji sebi daju za pravo da komentarišu oblačenje.

Bilo kako bilo, prva dama koja je u srcima mnogih još od Jackie Kennedy, zauvek će ostati modna ikona, a mi svi ćemo je posmatrati kao primer dobro obučene žene i 2021. godine.

Tekst: Aleksandar Nastasijević

Otkako je Amerika zakoračila u novo doba 20. januara, na svim portalima koji se bave modom i stilom, novinari ne prestaju da se oduševljavaju onim što je bivša prva dama nosila.