U prestonici mode koja je uvek spremna da šokira, oduševi, izazove komentare modne publike, prikazane su kolekcije čuvenih svetskih imena u jedinstvenom duhu karakterističnom samo za ovu nedelju mode.

See by Chloe

Nesvakidašnja revija koja prikazana digitalnim putem, počela je svilenim topovima, bluzama i haljinama kombinovanim sa krutim pamučnim jaknama, dok su se u drugom delu mogli videti interesantniji materijali. Posetioci su na svojim tabletima imali mogućnost repriziranja revije, pregleda backstage, pristupu opisa materijala... Iako je to još uvek pomalo čudno, digitalna revija je nešto što obeležiti budućnost.

Damir Doma

Crnom, raznim nijansama tamno crvene i narandžaste boje i muškim krojevima Damir Doma je prikazao kolekciju koja, kako kaže, predstavlja renesansnu ženu. Iako mnogima nije bilo jasno kako se renesansna moda može povezati sa ovom kolekcijom oversize blejzeri bili su dovoljni da se shvati poenta. Samo neverovatni Damir predstavljajući kolekciju može da se vrati u prošlo vreme ujedno praveći korak napred koji žene danas nemaju vremena da preduzmu.

Guy Laroche

Kolekcija koja je definitivno najbolji primer igranja materijalima. Sjajne suknje uz crne rebraste rolke, čupava vuna i "izgrickano" zlato odaju utisak da je kreator stvarajući kolekciju postao opčinjen neobičnim površinama. Međutim, on ipak nije izostavio prelaz u klasične elegantne krojeve, svilene patanlone, komade zagasito narandžate boje i crni pliš.

Dries Van Noten

Etno motivi kao zaštitni znak prethodnih kolekcija ponovo su prisutni, a geometrijski komadi u kojima je preovladavala plava i maslinasta boja prijatno su iznenadili mnoge. Kaputi muških krojeva i kragne predstavljaju tipičnu kolekciju za koju znamo obrazac i opet rado gledamo.

Rochas

U ranijim kolekcijama Marca Zaninija širio se duh tridesetih, pedesetih, šezdesetih godina, a sada je logičnim sledom prešao u sedamdesete. U nekim kombinacijama se mogao videti obrazac Chanel elegancije, ali kaleidoskop grafike, geometrijskih printova inspirisanih delima grnčarije Wilhema Kagea doprineli su da ova kolekcija sadrži mnogo nosivih i lepih komada.

Balenciaga

Deo ove kolekciji “uperio” je prst u osamdesete. Međutim, transformisani komadi i printovi podsećaju na odeću niskobudžetnog sci-fi film tih godina. Ipak, geometrijskim oblicima, linijama, krojevima i savršenstvom izbrušenog dijamanta modna kuća je zaboravljene modne komade podigla na sasvim novi nivo stvarajući svojevrsnu modnu fantaziju.

Nina Ricci

Manekenke koje su defilovale pistom prenele su jasnu poruku kreatora: ženstvenost! Pa čak i u oversize kaputima od tvida. Izvesna doza dečije nevinosti i odrasle žene neprestano je oduševljavala prisutne. Nijanse crvenog vina, čipka i večernje haljine pravo su oličenje šika, dok se u kolekciji mogu videti i elegantniji komadi koje krasi krzno.