Pedesettrogodišnji Cowell, naime, očekuje svoje prvo dete sa Lauren Silverman, suprugom njegovog bliskog prijatelja Andrewa Silvermana, koji, iako više ne žive zajedno, zvanično su i dalje venčani.

"Lauren je u desetoj nedelji trudnoće",  potvrdio je izvor blizak supružnicima, ali nije navodio detalje.

"Lauren i Andrew već duže vreme nisu srećni u braku i rade na razvodu. Tek nakon što su se razišli, Simon i Lauren su postali bliski", dodao je izvor za američki nedeljnik US Weekly.

Sudija poznatih talent šouova u više navrata je javno govorio o tome kako ne vidi sebe u ulozi oca, te da misli da mu se zaista nikada neće javiti želja za osnivanjem porodice.

"Bože, ne. Ne bih mogao da imam decu. Kada bih ih video kako crtaju po zidovima poludeo bih. Sa decom ulazite u rutinu: ustajete svakog dana u određeno vreme, morate da ih slušate. Čak i u momentima kada biste se samo zavukli u ćošak, ćutali i razmišljal", rekao je Cowell u intervjuu 2009. godine.

Ipak, na pitanje novinara da li je od tada promenio mišljenje, Simon je odgovorio da zaista voli decu, ali da misli da nikada nije imao dovoljno vremena koje bi izdvojio i posvetio porodici.

"Da li sam promenio mišljenje? Pa da... I ne. Ja zaista mnogo volim decu, ali oduvek mi je bio veliki problem kako bih uspeo da izdvojim toliko vremena koliko je potrebno da biste podigli decu. Ceo svoj život sam posvetio poslu, i sada, u 52. godini mislim da sam propustio sve šanse za to", naveo je Cowell u prošlogodišnjem intervjuu.