Jedna od najlepših glumica u istoriji filma, Michelle Pfeiffer je u intervju za britanski list "The Times" izjavila da nije toliko isključiva kada je u pitanju plastična hirurgija. Slavna glumica je a propo ove teme rekla da bi se verovatno odlučila za neki zahvat, ali samo pod uslovom da to urade profesionalci, tako da se potom ne vidi da je imala bilo kakvu operaciju.

55-godišnja glumica - koja je igrala seksi PVC zloću, tj Ženu mačku u filmu "Batman Returns" i još nekoliko "plastičnih" likova, je otkrila da bi pristala na nekoliko estetskih korekcija na licu dok god joj to ne bi oduzelo izgled jedne zrele žene.

"U redu je što više ne izgledam kao da imam 30 ili 40 godina. To je sasvim ok. A da li bih ja želela da izgledam kao da imam 30 ili 40? Pa, naravno da bih! Ali, znate šta? Svi dođemo u ove godine na kraju", kaže ona. "Kada bih znala da ću da izgledam bolje, ja bih otišla na neku operaciju. Svakako stojim iza toga da ukoliko uradiš neku plastičnu operaciju treba to i da priznaš. I to je sasvim u redu, ali nekako imam osećaj da jedanput kada uradiš, ne možeš da staneš i onda uradiš još jednu pa još jednu dok ne uništiš sebe do tačke neprepoznavanja…"

Michelle koja se proslavila ulogama u filmovima "Scarface" i "Dangerous Liaisons", ipak priznaje da je s godinama pritisak da izgleda mlađe na filmskom ekranu bivao sve veći i veći.

Glumica koja trenutno glumi u komičnom krimi filmu "The Family" je izjavila u intervju da u Holivudu postoji ogroman pritisak da ostanete "večno" mladi. Michelle je otkrila da jedna od loših strana glume je to što posmatrate na "ekranu" kako vam se godine nižu i nižu, a to nije prirodno i niko ne bi trebao kroz to da prolazi.