Jel vam poznata izreka “samo jednom možeš da ostaviš prvi utisak na nekoga”? Upravo ova misao prolazi nam kroz glavu kada imamo zakaza prvi sastanak, prvi dejt sa potencijalnim dečkom. Tada, po pravilu nastaje haos kada postoji muka zvana: Štaaa da obučem!?

Stilistkinja čuvene serije Mad Men, Janie Bryant savetuje sve dame da izaberu nešto seksi i zabavno, dok američki dizajner Marc Bouwer smatra da baš te večeri treba izbegavati provokativne, nepristojne kreacije, iako naglašava da se ne treba plašiti modela koji otkrivaju neki deo tela.

Kosa

Prirodno, opušteno… Vaša kosa na prvom sastanku treba da bude što prirodnija, pa suptilne lokne nalik onima koje ima Amanda Seyfried mogu da budu savršen hairstyle za prvi dejt. Ako već ne želite da s figarom uvrnete svoju kosu, nakon pranja samo nanesite na kosu sprej za isticanje teksture nastavljajući da je sušite s difuzerom, nežno uvrćući pramenove ne bi li dobili diskretne talase…

Make-up

Isto kao i kosa…neutralna, prirodan look, tako da izgledate kao da nemate ni trunku šminke, te ruž u jarkoj boji, kao i alajner treba da zaboravite. Puder u boji najsličnijoj vašem tenu i smokey eyes najbolja su kombinacija za dejt, kao i ruž u boji kože.

Na piće tokom dana

Ukoliko na prvi sastanak idete da sa njim u neki lokalni bar (morate da budete pripremljene da neki momci nisu baaš romantični) najbolje je da zadržite svoj casual, street style. Atraktivan jeans, dobre, kožne čizme, košulja i kaput (mantil, zavisno od vremena) su dobitna kombinacija uz koju nećete pogrešiti. Suknja takođe dolazi u obzir, koju možete umesto košulje da uparite s uzanim, prijatnim puloverom koji ćete iskombinovati s bajkerskom jaknom. Kao zimski detalj, neizbežan dodatak je zanimljiva ešarpa u pastelnoj, neutralnoj boji.

Noćni izlazak

Ako vas kojim slučajem vaš dragi pozove na dejt ne otkrivajući lokaciju romantičnog susreta, nastaje haos. Međutim, jedan večni komad rešava sve! Mala crna haljina je ona kreacija sa kojom ne možete da pogrešite. Stilisti predlažu da je uparite s nekom dobrom jaknom, ili blejzerom, kao i efektnom ogrlicom, i klasičnim salonkama. Kako je teget boja u trendu, umesto male crne, možete neku malu teget haljinu da izaberete ili da probate potpuno nešto drugačije: prozirnu bluzu (ali duplo prozirnu) i pvc suknju u boji vina...

Lagani ručak ili večera 

Ovde je najbitnije da obučete ono u čemu se osećate najbolje, odnosno u čemu vam je udobno, i u čemu možete da se krećete slobodno. Jednostavna haljina, ili suknja s printom do kolena u kombinaciji s bluzom može da bude pun pogodak. Ovde možete da se poigrate s bojama, tako što ćete kompletnu kombinaciju nadograditi sa cipela u jarkoj boji, ili super, stylish torbom.  

Nakit

U duhu velike Coco, izaberite samo jedan nakit. Da se ne biste našli u situaciji kako neprestano vrtite prstenje ili narukvice, naš predlog je da odaberete neku efektnu ogrlicu. Uostalom, sa njom je garantovano da će njegov pogled biti uvek usmeren ka vašem licu. Bilo da odaberete neku retro, s baroknim sjajnem ili malo, svedeniju sa zanimljivom igrom boja, a možda i klasične bisere, ogrlica je ona vrsta nakita koji može da sjajno dopuni svaku kombinaciju!

I da, gde god išle, ne zaboravite: najbolji aksesoar koji možete da ponesete je Osmeh!