Kate i Scarlett spadaju u jedne od najlepših glumica koje praktikuju i na red carpetu da nose što manje šminke. Dve holivudske lepotice su upravo takve: prirodne i bez trunke šminke, pozirale za novi broj magazina Vanity Fair koji je posvećen Holivudu i nastupajućoj dodeli Oskar.

Portreti bez šminkanja u Photoshopu su delo američkog slikara i fotografa Chucka Close koji je glumice fotografisao uz pomoć retke ali impresivne Polaroid kamere (20x24).

Kate i Scarlett su snimljene ispred panoa u neutralnoj sivoj nijansi, obučene u klasične komade, poput običnih pamučnih majici, odnosno Scarlett ima sivi duks, dok je Kate u crnom puloveru. Obe glumice imaju jednostavan lančić i poziraju gledajući pravo u kameru.

Iako je između njih razlika od 9 godina (Scarlett 29, Kate 38) dve glumice izgledaju kao sestre koje deli tek 2, 3 godine. U momentu kada je slika nastala, Kate koja pozira u opuštenom repu je bila trudna sa svojim trećim detetom.

“Ne volim glamurozne editorijale, snimanja koja potom prođu kroz Photoshop. Preferiram snimanja koja su 'sirova' ali za to je potrebni da imate u potpunosti poverenje ljudi sa kojima radite i koje snimate. Oni moraju da vam veruju da bi se opustili, prepustili vama kontrolu. Na ovom snimanju nije bilo make up umetnika, odeće. Glumice su pozvane da dođu odaberu šta će da obuku, stilizuju kosu kako one žene,“ izjavio je Close.