Jedna od najbolje obučenih glumica na ovogodišnjim Oskarima, Cate Blanchet pored Oskara za najbolju žensku ulogu je dobila i titulu najskuplje obučene dame na ovoj svečanosti.

Australijska glumica koja je nagrađena za ulogu u Woody Allenovom filmu Blue Jasmine je po mnogima imala najlepšu haljinu na 86. dodeli Oskara. Kompletan autfit  je koštao neverovatnih 18 miliona dolara, a najveći krivac za “najskulji stajling” je zapravo nakit koji je glumica izabrala da nosi u paru sa glamuroznom toaletom.

Njena krem, čipkana haljina s potpisom kuće Armani, iz kolekcije za jesen 2013 košta oko 100 hiljada dolara, ali je zato nakit  juvelirnice Chopard (kombinacija minđuša sa 62 opala optočenim belim zlatom i dijamantski prsten), koštao neverovatnih 18 miliona dolara!

Pored Kejt, sledeća na listi je Charlize Theron čiji je kompletan stajling vredeo 15 miliona dolara, od kojih je 90 hiljada koštala haljina modne kuće Dior a skoro 15 miliona je vredeo nakit Harryja Winstona. Treće mesto je pripalo Sandri Bullock koja se pojavila na Oskarima u haljini kuće Alexander McQueen.