Bitka sa celulitom je jedan od najvećih beauty ratova koje je u nekom trenutku svog života vodila svaka žena, nezavisno od njene težine. Mislite li da ste učinili sve što je u vašoj moći da ga se rešite? Evo kako da se oprostite sa njim jednom zauvek.

Utvrdite koliko je situacija ozbiljna

Svaki slučaj i svaki nivo masnih naslaga je drugačiji. Pre svega treba da znate kog je porekla vaš celulit, jer ako je u pitanju genetika neće biti dovoljna sva sredstva koje možete da upotrebite da biste poboljšali svoj život, i možda ćete morati da razmislite o invazivnnijim metodama, ili skupljim tretmanima osmišljenim za postizanje tog cilja.

Smrt neprijatelju

Okončajte sa lošim navikama koje su, pored svih predrasuda, zaslužne za pojavu celulita. Verovatno i dalje ne pijete dovoljno vode, previše konzumirate kofein i nikotin, spavate manje od osam sati dnevno, nosite previsoke štikle ili preusku odeću, niste dovoljno aktivni, nedostaje vam vežbe, patite od stresa ili konzumirate alkohol.

Izbalansirana ishrana

Vrlo je važna da biste bili zdravi i nahranili ćelije onako kako one zaslužuju. Program ishrane prepun masti i šećera neće pomoći da vam koža bude glatka i čvrsta. Baš naprotiv. Tako da morate pronaći meru.

Potrebno je vremena

Ne budite nestrpljivi, nekim ženama je potrebno više vremena i posvećenosti da bi pobedile celulit, tako da morate dati sve od sebe da istrajete. Rezultati ne stižu brzo.

Koristite dobru anticelulit kremu

To je snažno oružje čija upotreba u kombinaciji sa drugim sredstvima dobija bitku malo po malo. Bitno je da odaberete kvalitetan proizvod koji daje rezultate.

Pametno upotrebljavajte sredstva

Ne vredi da koristite anticelulit kremu ako je ne primenjujete dobro. Svaki proizvod ima svoj način primene, međutim, uglavnom se svi primenjuju nekim tipom masaže kako bi bolje upili i bili postojani. Ako preskačete ove korake proizvod neće mnogo pomoći.

Pokrenite se

Postoje optimalne vežbe koje rešavaju probleme narandžine kore poput redovne šetnje, trčanja, vožnje bicikla, plivanja ili upotreba trenažera.

Pažljivo sa obućom

Štikle otežavaju cirkulaciju u nogama, a kaiševi na sandalama mogu da povećaju otoke.

Tuširanjem protiv celulita

Sastoji se od naizmenične upotrebe hladne i tople vode, i što veći da je kontrast temperature, to bolje. Dobro je za cirkulaciju.

Neka vam uđe u rutinu

Upornost je ključ uspeha, u ovom slučaju takođe. Uključite sve obrasce u vašu dnevnu beauty rutinu, na kraju krajeva, to je ipak trenutak koji posvećujete samo sebi. Uživajte u negovanju svoje kože, u zdravoj ishrani, u snu, u tome da se osećate i izgledate dobro. Rezultati koje ćete postići su vredni truda.