Španski kralj Felipe de Borbon krunisan je juče, ali daleko veću pažnju svih prisutnih je privlačila njegova supruga, Letizia Ortiz, postajući prva kraljica bez „plave krvi“ u istoriji Španije.  

41-godišnja Letizia, bivša tv novinarka koja se za Felipea udala pre 10 godina, je za krunisanje odlučila da ne izabere balsku haljinu i svetlucavu tijaru, očekivan i formalno određen look za jedan ovakav kraljevski događaj.

Umesto toga, Letizia – koju svi mediji vide kao jedinu damu koja može da parira savršenom stilu Kate Middleton, se pojavila u elegantnoj, svilenoj haljini boje slonovače koju je uparila sa sofisticiranim kaputom u identičnoj boji. Krajne uglađena eleganacija nežne Letizije je bila savršen kontrast Felipevom formalnom crnom odelu, prekrivenom ordenjem i simbolima španske kraljevske kuće.

Nama su se posebno svideli detalji: oble ivice kaputa, nude aksesoari u vidu salonki i pismo torbe, jednostavna šminka, ali i delikatan „vez“ od šljokica na kaputu oko linije vrata koji je bio u bojama španske nacionalne zastave.

Naravno, najlepši mogući „detalj“ Letizijinom besprekornom izdanju pružile su njene ćerkice, princeze Sofia i Leonor koje su celo krunisanje provele uz mamu.

Nema dilema da je pred nama kraljica o čijem stilu ćemo i te kako pisati.