Kampanja Free the Nipple koja se trudi da ukine sramotu sa prikazivanja ženskih bradavica na internetu, dobila je ponešto od celebrity podrške (ćerka Demi Mur i Brusa Vilisa, na primer), i vrlo uspešan Instagram hashtag, što je bilo dovoljno da se priča zavrti i tema postane deo nove borbe za rodnu jednakost.

A sada u znak protesta možete da obučete i bikini koji simulira gole grudi. Iza imena Ta Ta Top, krije se velika ideja, koja otprilike glasi ovako:

Ta-Ta Top su dizajnirale dve dame feministkinje, Robyn Graves i Michelle Lytle, sa ciljem da učine prizor ženske anatomije nečim potpuno običnim – kao što su, hm, recimo, muške bradavice. To nije sve, jer 5 dolara od svake kupovine odlazi Lynn Sage fondaciji za istraživanje raka dojke. Ideja je, kako je Lytle izjavila za Salon, da se ljudi priviknu na Ta Ta Top i da prizor ženskih obnaženih grudi prestane da bude naročito važna stvar.

Evo kao to radi: obučete bikini i šetate gradom, ako vas neko presretne i kaže nešto poput hej, obuci se, tvojim grudima ovde nije mesto, jednostavno ćete objasniti, smireno i razumno, da je to smo top i da ste krajnje pristojno obučeni. I sve to u dobroj nadi da će jednog dana žene moći, recimo, slobodno da doje svoje bebe u javnosti, bez da oko njih cokću i kolutaju očima svi oni zgroženi prizorom.

Ta Ta Top je dostupan online i za sada, eh, ipak namenjen samo feminstkinjama bele puti, ali autorke obećavaju da će uskoro moći da se kupe i „grudi“ u svim tonovima kože.