Da li ste rekli Gisele? Pogodili ste. Sa zaradom od 47 miliona američkih dolara Bündchen je već osmu godinu za redom na vrhu liste najplaćenijih modela na svetu. I ne samo da je prva, već „beži“ od drugoplasiranih Doutzen Kroes i Adriane LIme za prilično veliku i teško dostižnu brojku.

Reklamne kampanje u kojima je glavna zvezda brazilska lepotica očigledno su vrlo isplative, a Gisele se pojavljuje u mnogima, od onih za H&M do Chanela. Beauty ugovori takođe nisu zanemarljivi, a oni su posebno uticali na bankovne račune zanosne Kroes  (L’Oreal i Calvin Klein), Hilary Rhode i Joan Smalls.

Brend Victoria’s Secret je takođe bio darežljiv prema svojim predstavnicama, pa je tako čak sedam od top 10 najplaćenijih manekenki šetalo u luksuznom donjem vešu sa ovim potpisom, među kojima Bündchen, Miranda Kerr, Wen, Karlie Kloss i Cara Delevingne.

Dizajn i ugovori o saradnji su doneli profite mnogim modelima (Gisele i Ipanema, Kate Moss i Topshop), a tu su i „vannastavne aktivnosti“, poput angažnama Kate Upton u filmu The Other Woman.
Nova imena na listi su Jourdan Dunn i Anja Rubik, dok je najmlađa među najplaćenijima dvadesetogodišnja Lindsey Wixson. Najistrajnija je Kate Moss, koja se nalazila na ovoj listi još 1999. godine, kada je po prvi put sastavljena.

A lista izgleda ovako:

Gisele Bündchen $47 miliona
Doutzen Kroes $8 miliona
Adriana Lima $8 miliona
Kate Moss $7 miliona
Kate Upton $7 miliona
Miranda Kerr $7 miliona
Liu Wen $7 miliona
Alessandra Ambrosio $5 miliona
Hilary Rhoda $5 miliona
Natalia Vodianova $4 miliona
Carolyn Murphy $4 miliona
Karlie Kloss $4 miliona
Jourdan Dunn $4 miliona
Anja Rubik $3.5 miliona
Cara Delevingne $3.5 miliona
Candice Swanepoel $3 miliona
Joan Smalls $3 miliona
Erin Wasson $3 miliona
Erin Heatherton $3 miliona
Lindsey Wixson $3 miliona
Daria Werbowy $3 miliona