Ice Bucket Chalenge, najbolja internet akcija u poslednjih nekoliko meseci se nastavlja! Pored Marka Zukerberga, Billa Gatesa, Oprah, Gwen Stefani i Lady Gage, red je došao i na najboljeg srpskog sportistu.

Duhoviti Novak Đoković se naravno odazvao izazovu koji je pred njega postavilo nekoliko ljudi, uključujući Johna McEnroea, Sabine Lisicki i Nialla Horana. I to u samo sebi svojstvenom stilu!

Đuskajući uz zvuke pesme Ice Ice Baby Novak je zahvalio svim ljudima koji šire svest o AMS(Amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi).

-Ponosan sam što mogu da doniram i da budem deo ovog sjajnog pokreta za borbu protiv bolesti - dodao je teniser u svom postu na Facebook-u.

Novak je nakon što je poliven kofom ledene vode nastavio da đuska, što naravno govori da mu izazov nije ni malo teško pao. Štafetu je predao popularnom Mr. Beanu, Michaelu Jordanu i austrijskoj pevačici Conchiti Wurst.

Proud to be part of #ALSIceBucketChallenge. I donated as well. I challenge you @ConchitaWurst, Mr. Bean & @jumpman23! http://t.co/JlZtcUG3Tk

— Novak Djokovic (@DjokerNole) August 19, 2014