Mark Bustos je frizer iz prestižnog njujorškog salona, ali njegova klijentela ne mora da bude bogata da bi od njega dobila šišanje. Ponekad im nije potreban ni dolar.

Bustos provodi svaku nedelju, koja je inače njegov jedini slobodan dan, hodajući gradom u potrazi za nekim kome bi bilo potrebno šišanje. Ljubazno prilazi i izgovara: "Danas želim da uradim nešto lepo za vas."

Ovaj mladić uspe da ošiša oko šest ljudi tokom tog jednog dana na ulicama New Yorka, a mnoge od svojih dela on beleži na svom Instagram profilu.

Ovu akciju Mark je pokrenuo jpš u maju 2012, kada je putovao na Filipine u posetu porodici. Dok je bio tamo platio je vlasniku jedne berbernice da mu iznajmi stolicu, a zatim je šišao siromašnu dečicu kojoj je bio potreban svež look.

"Osećaj je bio tako dobar. Odlučio sam da tu pozitivnu energiju vratim u NYC", rekao je za Huffington Post u mejlu koji je poslao redakciji. Njegove makaze činile su čuda za siromašne iz Jamajke, Kostarike i Los Anđelesa.

"Svačiji život isto vredi", tvrdi on, a posebno je ponosan na frizuru koju je napravio Jemaru Banksu, što je i zabeležio na Instagramu.

"Nikada neću zaboraviti to ime. Nakon što sam mu ponudio šišanje i hranu on ništa nije rekao dok nisam završio. Kada sam mu pokazao rezultat samo me je pitao: Znaš li nekoga ko traži radnika?"

U međuvremenu, ovaj dečko nastavlja da svoje usluge nudi na ulici, i postavlja slike na društvene mreže ne da bi ga videli, već da bude inspiracija drugima.

"Samo jedan osmeh može mnogo da učini za druge", zaključuje on.