Da njen stil nije samo 24/7 kopiranje Carrie Bradshaw izdanja, SJP je dokazala sinoć kada se na glamuroznoj gali NewYork City Ballet Fall 2014, pojavila u spektakularnoj kreaciji britanske dizajnerke Mary Katrantzou.

49-godišnjoj holivudskoj zvezdi je pripala čast da bude glavna voditeljka programa ove njujorške gale koja se održavala treći put po redu. Da joj je ta uloga itekako prijala, Sarah je pokazala neprestano osmehivajući se i pozirajući na ljubičastom (da, da, purple) tepihu, u solo varijanti, kao i u društvu dizajnerke nakita, Cindy Chao.

Jedinstvenu toaletu (bluza + maksi, blago plisirana suknja), nežne plavosive boje, dugih rukava i zatvorenog dekoltea koja podseća u kompletu na haljine koje su nosile vizantijske princeze, sve sa vertikalnom, rustičnom, etno šarom koja je prišivena na prednji deo haljine, SJP je nadogradila cipelama iz sopstvene kolekcije, Chanel torbicom i nakitom Fred Leighton.

“Obožavam modele koje kreira Mary. Njen osećaj za boju, materijal i print je jedinstven. Sviđa mi se što se ne ustručava da eksperimetiše, isprobava nove stvari, nove tehnike. Njena moda je drugačija od svih koje znam.”

Inače, na gali kojom je otvorena nova sezona baleta, najavljene su i tri premijere, odnosno tri baleta čiju koreografiju su osmislili vodeći koreografi iz baletskog sveta –Justin Peck, Liam Scarlett i Troy Schumacher.