Želite da budete poznati? Hm, razmislite još jednom.

Jer koliko god da je život slavnih ljudi iz sveta filma, muzike, mode, šou biznisa glamurozan, on je isto toliko pod budnim okom javnosti koja nalazi za shodno da komentariše i kritkuje svaki njihov potez, stajling, odluku.

Pogotovo smo strogi po pitanju izgleda jer ove osobe, a kada kažemo ove, definitivno mislimo na žene, ne smeju da stare! Pa, to je prosto nedopustivo.

Ali avaj, one kao za inat, umesto da se zacementiraju u svojim fresh i seksi tridesetim, moraju prosto da zakorače u četvrdesete, pedesete, šezdesete. I umesto da ih pohvalimo jer su odlučile da ruše pravila, mi ih neprestano analiziramo, napadamo.

Poslednja dama koja se našla u svim svetskim medijima izazvavši bujicu komentara na račun svog izgleda je glumica Renee Zellweger.

Iako je teško reći da li je Renne uradila ili nije uradila estetske korekcije, ili je prosto samo ostarila, glumica je svakako izgledala drugačije u odnosu na čuveno Bridget Jones vreme, a to kao da je javnost samo i čekala zapitavši se: Šta se desilo sa licem Renne Zellweger?

A šta se to desilo sa svima nama?

Jer, šta je Renee Zellweger, dama koja je svoju karijeru gradila bez trunke skandala, uradila pa je javnost morala medijiski da je linčuje, udelivši joj toliko negativnih, sarkastičnih, ironičnih komentara u poslednjih nekoliko dana?

Bujica je usledila nakon što se Renee pojavila na Elle događaju Women in Hollywood koji je održan pre neko veče na Beverli Hilsu. I umesto da se javnost pozabavi činjenicom da je Renee nakon 5 godina pauze snimila neki film, ona se fokusirala na izgled glumice koja se upravo 5 godina nije pojavljivala u javnosti.  

A u kritici kao da su se takmičili svi, od modnih blogova do CNN-a…  

"Kakav je ovo monstrum? Pa šta je ova žena uradila svojoj koži ne bi li izbegla smrt ili starenje, da izgleda ovako neprepoznatljivo, kao druga osoba? Sramota. Veliko razočarenje, Luda žena..."

Bili su ovo najčešći komentari koje smo videli na internetu, a koji su pokazali da javnost nije samo odlučila da prokomentariše glumičin izgled, već da sebi da slobodu da sudi i presuđuje.

Zašto?

Zar ne postoje žene poput Meryl Streep, Helen Mirren, Jesice Lang koje su još uvek u poslu i još uvek lepe, pametne, uspešne, pune samopouzdanja, talenta, energije, a da nisu nijednu operaciju uradile? I u krajnjem slučaju, šta god da je uradila Renee, to je njen izbor..

Tačka.