Samo dan nakon što su objavili da je Naomi Watts njihovo novo internacionalno lice, beauty gigant je lansirano još jednu ekskluzivnu vest da je novi UK ambasador brenda, priznata britanska glumica Helen Mirren!

Jedna od najboljih glumica današnjice koja u 69-oj godini izgleda savršeno i neverovatno mladoliko (i iz godine u godinu, sve bolje) postala je lice linije Age Perfect. Helen je tako nastavila stopama koleginica Diane Keaton i Jane Fonde koje su pre nje bile promo lica ove linije.

Što se nas  tiče, L’Oreal nije mogao bolje da izabere jer Mirrenova dokazuje iz godinu u godinu da je moguće dostojanstveno prihvatiti svoje godine i nositi ih sa velikim samopozdanjem i svesnošću ko ste. I naravno da se ipak povede računa o svom zdravlju.

Mirrenova je do sada nekoliko puta napomenula kako je bitno da se organizam povremeno podvrgne detoksikaciji, kao i da  je potrebno da se intenzivno vežba (ona je redovna na treninzima Pilatesa) kao i da se striktno voidi računa o ishrani (Helen je pobornik mikrobiotičke dijete).

“Ako vam se jede burger, pa pojedite ga. Krajnje je patetično ako ste opsednuti izgledom i sebe izgladnjujte. Ja obožavam da jedem burgere. Ali naravno, umereno. “  

U razgovoru za američko izdanje našeg magazina, Mirren se osvrnula i na mladost...

„Kada ste mladi i osećate se prelepo, stalno ste u nekoj paranoji i imate potrebu da kontrolišete tu lepotu. A onda ostarite jer to je prirodan tok stvari, što je složićete se, ironično. Ono što je čudno je da vas godine nekako smire, odnosno nauče da se osećate dobro u sopstvenoj koži.“