1. Ako želite da radite za ELLE magazin, neophodno je da budete zaljubljeni u svaki aspekt mode, takođe morate biti spremni da radite – naporno! Jednostavno, sve uvek izgleda bolje sa strane, ali to je zapravo ozbiljan posao i nije sve tako zabavno kao što izgleda. Asistenti modnog urednika ponekad idu na snimanja nekad u Pariz ili na more, ali pre toga oni moraju sakupiti odeću, dovući kese, razmišljati o kombinacijama, peglati, voditi računa o reversima i cenama... Mnogo toga stoji iza jedne sjajne stranice u novinama.

2. Bez sanjarenja! Svi u redakciji obožavamo film Đavo nosi Pradu i Ružnu Beti, ali realnost i Holivud udaljeni su miljama daleko. Za razliku od serija i filmova, kod nas ne postoji reč „rez“ kad se prelazi na sledeći kadar. Mi smo ti koji moraju da napune stotine stranica mesečno kvalitetnim sadržajem. And darling' yes, everybody wants to be us ;)

3. Budite ljubazni. Stav je sve.

4. Budite strpljivi i uvek razmišljajte tri koraka unapred. Zaposleni novinari u urednici imaju posla preko glave, na njihovoj strani je iskustvo, a na vašoj mladost. Budite hrabri i nikad se ne plašite da izgovorite svoje ideje. Mnoge neće biti prihvaćene, ali ionako se računaju samo one koje uspešno prođu sve testove.

5. Be social. ELLE magazin jedan je od lidera kada je prisustvo na društvenim mrežama u pitanju. Ne morate biti zaluđenik, ali bazično znanje je neophodno.

6. Uradite domaći. Ne postoji nijedan urednik koga nije oduševio stažista koji čita sva sitna slova i jasna mu je ideja na kojoj magazin počiva. U obrnutom slučaju, može vam se desiti da vas pošalju po kafu i zamole da se više ne vraćate – nikada.

7. Morate znati šta želite! Raditi u magazinu nije samo zgodna tema za razgovore na večerama. Ako vam još nije baš najjasnije čime biste se bavili u životu, sedite i razmislite. Odgovor znate samo vi.

8. Čitajte!

9. Za sve postoji mesto i vreme, ukoliko želite da stažirate u redakciji, nije dobra ideja da salećete urednike po društvenim mrežama i na događajima po gradu. Pitajte za e-mail i pristojno se predstavite. A sad smo vam olakšali, dovoljno je da popunite ovaj formular.