Ko kaže da crvenokosama ne stoji dobro odeća u crvenoj boji?!

Jedna od najboljih glumica današnjice koju smo zavoleli u filmu The Hours i debitantskom filmu njenog prijatelja, kreatora Toma Forda, A single man, ne samo da je kući odnela nagradu za Najbolju glumicu na prestižnim britanskim filmskim nagradama BAFTA, već je odražala lekciju svim mlađim koleginicama kada je u pitanju seksepilni stil za crveni tepih! 

54-godišnja glumica je nagradu dobila za sjajan film Still Alice u kojem glumi doktorku koja se bori sa galopirajućom demencijom. U kategoriji za Najbolju glumicu, Julianne je pobedila Rosamund Pike (Gone Girl), Amy Adams (Big Eyes), Felicity Jones (The Theory of Everything) i Reese Witherspoon (Wild) potvrđujući da je najozbiljniji kandidat i za dolazeći Oskar!

"Želim da vam se zahvalim što ste me nominovali kraj ovako divnih i sjajnih damaa koje su odigrale uloge života. Čast mi je da budem u jednom takvom društvu. Međutim, ovo uloga nije samo moja zasluga. Film sam oduvek doživljavala kao timski rad, zato bih ovom prilikom želela da se zahvalim svima koji su doprineli da snimimo jedan tako dobar film kao što je Still Alice," izjavila je ushi'eno Julianne Moore primajući nagradu. 

Crvenokosa glumica je istakla da joj je takođe drago što je nagradu dobila od Britanske filmske akademije, ističući kako je ponosna na svoje škotske korene! 

"Bila sam toliko uzbuđena i nervozna da sam zaboravila u obraćanju da spomenem majku, baku i tetke, koje su iz Škotske. A to je mi je bilo bitno."

Julianne je još jednom takođe pokazala svima da je ikona elegantnog, efektnog stila blistajući u zavodljivoj haljini vatrenocrvene boje od pliša i krepa, s pravouganom prorezom od tila po sredini grudi i kragnom s potpisom Toma Forda!

Senzacionalna haljina poignutog struka i dugačke, uzane donje suknje je naglasila glumičinu vitku figuru. Kompletan look glumica je nadogradila crnim killer salonkama i raskošnim uvojcima u kosi podsetivši nas na stil holivudskih filmskih diva poput Lauren Bacall i Catherine Hepburn.