Da je Dries mislio na svaki detalj pripremajući novu kolekciju, govore već na početku same pozivnice.

Njih 1200 je ručno ilustrovala umetnica Gill Button koju je Dries otkrio preko Instagrama.

Gill je inscpiraciju crpela iz fotografija ekcentrične Italijanke, Luise Casati.

“Nastanak pozivnica bio je neverovatan. Nijedna nije ista. Svaki put kada sam ilustrovala novu nešto me drugo inspirisalo, nekada Luisine oči, nekada usta. Svako je dobio svoju posebnu pozivnicu!”

Foto: Instagram / @voguekorea

Sam enterijer i osvetljenje su ukazali da nas očekuje nešto mračno i tajanstveno, a opet tako jednostvano. Reviju je otvorila jakna skrojena u stilu tridesetih sa belim prslukom i majicom koja je upotpunjena izvezenom slikom tačno na sredini.

Mušku notu ovoj kombinaciji dale su i široke, leopard pantalone i ljubičasta, perjana choker ogrlica.

Foto: Instagram / @driesvannoten

Tako je Dries prvom kombinacijom razbio sve naše predrasude, a do kraja revije shvatili smo da ljubičasto perje i leopard mogu zajedno da se slože!

“Kada vidite prvi stajling, vidite njeno lice i njegovu kosu.”- objasnio je Van Noten kako je oživeo ljubavnu aferu italijanske naslednice i muze Marchese Luise Casati i pesnika Gabrielea D’Annunzia sa početka dvadesetog veka.

Posebno inspirisan italijanskom avangardnom, Dries je celu kolekciju obeležio s dosta bisera i zmijskih motiva. Kad kažemo puno, mislimo na čitavu haljinu prošaranu biserima i čizme od zlatne zmijske kože.

Foto: Instagram / @danielafalcao1

Iako je cela kolekcija bila highlight, jedan outfit nam se posebno svideo. Odelo inspirisano David Bowijem u zlatnoj boji nateralo nas je da se prisetimo sjajnog umetnika pevušeći njegove pesme tiho u sebi.

Foto: Instagram / @voguerunway

Muške kravate provukle su se kroz celu kolekciju, ali svaki put kada smo ih ugledali na manekenkama, ni u jednom trenutku nismo pomislili da je previše grubo i “muški”, već da oslikava jednu intelektualnu ženu, prepunu mana i vrlina.

Foto: Instagram / @danielafalcao1

Providne rukavice do lakta, koje podsećaju na one od prošle sezone, promenile su boju u bordo i crnu, choker oglrice od perjia koje pokrivaju ceo vrat dodale su svakom stajlingu još jednu notu inspiracije belgijskog dizajnera za predstojeću jesen.

Foto: Instagram / @isabelle_pain

Kada je garderoba mračna i ovako ozbiljna sa mnogo motiva, kao što su zmija, perije, leopard, beauty timovi koji su zaduženi za frizuru i šminku ostaju rezervisani, ali ne kod Driesa. 

Crna, razmazana olovka koja na ostaje na kapku već izlazi van okvira i zalizana kosa pojačali su još više utisak stečen ovom kolekcijom, a utisak je: luksuz, odlučnost, samouverenost!

Foto: Instagram / @vogueparis

Priredila: Milana Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija