Duo koji je nastavio tamo gde je Raf stao već 4 Diorovu kolekciju kroji sam, i to više nego uspešno ako je suditi prema komentarima i utiscima.

Crno-bela eterična i prilično mladalačka ali prefinjena kolekcija u duhu najboljih Dior silueta je bile prepuna čarobnih, fluidnih haljina koje su bile ukrašene samo sa zlatnim i srebrnim decentnim vezom. 

(Prvi red na Dioru: Šta su nosile Olivia, Mira, Elena, Celine, Marion i ostale zvanice)

Donosimo vam u nastavku najzanimljivije detalje:

1. Revija je održana u slavnom Diorovom salonu gde nastaju haute couture kreacije, koji se nalazi na adresi 30 Avenue Montaigne u Parizu. Ovaj atelje je inače lokacija na kojoj je legendarni Christian Dior predstavio svoju prvu kolekciju daleke 1947. godine i mesto na kom nastaju najlepše couture kreacije francuske kuće.  

foto: Instagram / dior

2. Unutrašnjost zgrade i kompletan salon je bio doteran do maksimuma sa zlatnim obrisima po zidu i podu koji su izgledali kao uvelo lišće i greška prilikom krečenja, dok su stolice bile presvučene u beo mebl koji se stopio sa belim parketom. Grupa muzičara je sedela tik do zida izvodeći za vreme revije pesmu Duran Durana "The Chauffeur.”

3. Diorov ambasador Marion Cotillard je pratila najnoviju kolekciju u prvom redu zajedno sa ruskom manekenkom Natalijom Vodianovom.

foto: Instagram / dior

4. Celine Dion je bila jedna od viđenijih zvanica pojavivši se u crnim helankama i blejzeru Diora.

foto: Instagram / dior

5. Sama kolekcija je odavala utisak lagane, fluidne mode koja je mahom bila inspirisana siluetom Diorovih jaknica i krinolina suknji iz New Look ere (1947.), da budemo precizni!

Umesto dubokostrukiranih modela i korseta, kolekcijom su dominirale relaksirane crne haljine od tafete, raskošne donje, pune suknje koje su manekenke nosile u paru sa prozirnim i bogatim top bluzama. Jedini ukras na haljinama je bio srebrni i zlatni vez.    

6. Novi makeup ambasador brenda Bella Hadid je prošetala revijom u dramatičnoj crnoj haljini s dubokim V izrezom. 

foto: Instagram / dior

7. Obuća je bila krajnje neočekivana ali u sjajnoj harmoniji sa odećom - jednostavne, rualne ravne sandale sa trakicama.

8. Diorov make up i image direktor Peter Phillips je osmislio dramatičan crni look na očima, dok je Guido Palau njihovu kosu stilizovao tako da je gornji deo bio zalizan i svilenkast, dok je ostatak kose slobodni ali ravno padao na rame. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija