Četvrti i peti dan aktuelne Nedelje mode u Milanu protekao je u znaku jakih italijanskih brendova i jednog američkog uljeza.

Iza nas je vikend u kom smo videli najnovije kolekcije giganta Versace, otmenog Armania, eklektičnog dua Dolce i Gabbana i  sportyTommy Hilfigera koji je uz pomoć Gigi Hadid uspeo da letnji kalifornijski vajb preseli u italijansku modnu prestonicu.  

Donatella koja se na kraju revije poklonila publici, odevena u crnu rolku i kobalt karo vunene pantalone odlučila se opet za prepoznatljivu estetiku kuće koja igra na čuvenu Giannijevu kartu moćne, samouverene i seksi žene koja dominira gde god se pojavi.

Versace žena na jesen će nositi asimetrične bodycon haljine od mekog žerseja koje će kombinovati uz providne čarape sa obaveznom dolce vitta svilenom maramom oko glave i vrata. Na posao će ići u uzanoj kožnoj midi suknji i karo puloveru, preko kog će obući elegantan kaput od najfinijeg kašmira u boji bele kafe. 

Italijanski duo, Dolce i Gabbana takođe ne odustaje od svojih jasnih smernica i vodilja: njihova moda je i dalje omaž Italijankama, tradiciji, toj zavodljivoj i delikatnoj čipki, neobičnim i vrlo direktnim natpisima koji uvek isprate određeni sociološki momenat, zlatu i jarkim bojama.

Najnovija kolekcija je tako izgledala kao spoj mode i religije, gospela. Zamislite da je DG modna crkva u koju treba da pohrle svi modni zaluđenici odeveni u čipku na kojoj piše Fashion Sinner. Raskošna ornamentika u paru sa zlatnim detaljima i ovde je preuzela dominaciju na većini modela.    

U nastavku pogledajte video prezentacije pomenutih revija: 

Versace

Tommy Hilfiger

Armani

Dolce i Gabbana

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/