Živimo u periodu kada devedesete prolaze kroz jedan renesansni comeback, toliko upadljiv da i zatvorenih očiju možemo da opipamo te bajkerke, lance, martinke, crop topove... sve ono što je oblikovalo tu famoznu dekadu!

Od tog povratka 90-ih najviše su profitirali Versace i Fendi sa svojim čuvenim obeležjima: Versace s dezenima, Fendi s logotipom.

Tom Ford je 90-ih bio neprikosnoveni kralj seksi glamura.

Gucci ženu kakvu je on odevao mogli ste prepoznati odmah po ulasku u prostoriju. A verujte nam da je svaka druga trendseterka u to vreme želela biti Gucci devojka, baš kao što pripadnice millennials generacije to žele biti danas samo pod estetskom palicom Alessandra Michelea.

Ford i danas uživa veliko poštovanje modne industrije kao čovek koji je izgradio svoje poslovanje bez velikih ustupaka i podilaženja tržištu. Njegov potpis je uvek ostao isti i jedan je od retkih dizajnera koji nije pokleknuo pred aktualnim trendovima kako bi izazvao hype i ostalo relevantan.

Ford najbolje poznaje glamur i to je recept koji neguje već godinama.

(Modni fenomen: Da li se danas bolje prodaje pamet ili seks u modnom svetu?)


Jučerašnja održana revija koja je otvorila novo NYFW izdanje posvećeno kolekcijama iz sezone Fall 2019 RTW, imala je nešto konzervativniji pristup tom glamuru. Kako je sam dizajner izjavio zabrinut je za svet u kojem živimo i premda se nikada u svojim kolekcijama nije osvrtao na aktualne i društvene teme, nije mogao da dozvoli da kolekcija bude preagresivna.

Reviju je otvorio sa setom elegantnih kombinacija svilenih pantalona i mekanih košulja u pastelnim i neutralnim tonovima.

Gigi Hadid je prošetala u statement komadu večeri crvenom strogo krojenom plišanom sakou kakav smo videli u Fordovoj kolekciji za Gucci 1996. godine.

Muški deo kolekcije je naravno dominirao s odelima koja su Fordova jaka strana.

(Glasan, ekstravagantan i provokativan: Tom Ford u najzanimljivijem intervju do sada)


Njegovo odlo po meri je i dalje jedan od najtraženijih muških komada među američkom i evropskom elitom.

Konzervativnost kolekcije se očitavala iz zagasite palete boja koju je koristio.

Znamo da je Ford veliki ljubitelj animal print uzorka koji uvek provlači kroz jesenje kolekcije, međutim ovaj put je ekstravaganciju ostavio po strani i skoncentrirao se na kroj. Dobar deo kolekcije je izrađen po proverenom receptu viđenom u 90-im godinama, ali i danas u vreme te renesanse 90-ih kada svaki komad izgleda nosivo, atraktivno i moderno.

izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/