Duo Fernando Garcia i Laura Kim, koji se već dve godine nalazi na čelu kreativnog tima iza imena Oscar de la Renta, prikazao je sinoć na Nedelji mode u Njujorku krajnje ženstvene modele po kojima je kuća poznata, ali sa nešto drugačijim pristupom.

(Jedan običan dan u životu Karla Lagerfelda)

Glavni fokus dizajnerskog tima očigledno je bila raznolikost materijala i dezena, ali i raznolikost celokupne kolekcije u kojoj su se prvenstveno našli modeli koje možete nositi od jutra do večeri.

Haljine od tvida, odela prikazana u predivnoj jesenjoj paleti boja od zagasito narandžaste, preko burgudni crvene do modela u teget boji, bili su definitivno deomnstracija onoga što jedna ready to wear kolekcija i treba da predstavlja, ali sa nadograđenom sofisticranom notom, po kojoj je modna kuća poznata.

(9 najuticajnijih modela španskog kreatora: Kako je Balenciaga oblikovao današnju modu)

Naravno, našlo se tu mesta i za spektakularne haljine od perja, čipke i svile, a posebno mesto zauzeli su modeli ispirsani orijentom, prvenstveno arapskim zemljama.

Iako je raznolikost pružila veliku moć izbora - za svakoga po nešto, glavna mana kolekcije bila je ta što nije postojala niti jedna zajednička poveznica predstavljenih outfita

Tekst: Maja Bunčić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>

https://www.instagram.com/elleserbia/