''Volim kontraste, pa sam za veće zimske komade, želela manji prostor. Ne znam da li je to zbog vremena u kome živimo, ali htela sam nešto toplo, živo, realno. Zamišljala sam manekenke kako idu od sobe do sobe, penju se uz stepenište, uzimaju kapute... Prisećala sam se Karlovih priča o davnašnjim revijama kada su se modeli sami oblačili i šminkali'' - opisuje pozadinu nove FW21/22 revije Virginie Viard, kreativna direktorka Chanela.

''Zato sam odlučila da idemo u Castel (pariski noćni klub), koji poseduje toliko salona, spiralnih stepenica, barova i kupatila, gde se modeli mogu obući, svući, šminkati, ćaskati i zabavljati kao da je devojačko veče. Cela atmosfera je vrlo senzualna'', nastavlja.

Kreativna direktorka angažovala je Inez & Vinoodh kako bi napravili ovaj jedinstveni umetnički mini-film.

Nova kolekcija inspirisana je idiličnim skijaškim odmorom i pariskim šikom sedamdesetih godina. Prikazane su modne kombinacije za jedan savršeni zimski dan IT devojke - od ski odela sa Chanel monogramima, preko vunenih džempera i kapica za dnevnu varijantu, pa sve do koktel haljina, šljokica i kristalnih podvezica za veče.

Iako aksesoari nisu avangardni onoliko koliko je 1993. godine bio Lagerfeldova flašica za toplu vodu, niti ekscentrični koliko je 2013. bila famozna Hula Hoop tašna, Chanel nas je ipak iznenadio izborom pojedinih modnih komada za novu kolekciju.

Otkrivamo vam 10 najneobičnijih.

1. Jeans sa Chanel monogramom

2. Kristalne podvezice

3. Pantalone sa tregerima

4. Teksas šorts sa dugim nogavicama od tila

5. Štepano skijaško odelo

6. Pojas-lanac

10 neobičnih komada sa Chanel revije za jesen/zimu 2021/22. koje nismo očekivali

7. Ogrlice-torbice

8. Krzneni prsluci i jakne

9. Kostimi sa monogramom

10. Koktel haljine

Priredila: Tara Đukić