U najnovijoj kolekciji libanskog kreatora pod nazivom "Čipkana bašta" videli smo defile ženstvenih, glamuroznih i nosivih kreacija koje su zaštitni znak čuvenog kreatora. U paleti spektakularnih "cvetnih" boja: kamelijina bela, ružina pink, intenzivna fuksija i živopisna zelena, pistom su prodefilovali modeli u romantičnim čipkanim haljinama, koje je krasio horizonatni vez ruža, cvetnih pupoljka.

Ova kolekcija nas je podsetila koliko nežna i ženstvena može da bude prozirna tkanina kada je "oblikuje" Elie. Svaka haljina je bila vešt miks čipke, šifona i svile, a kolekciju su pored haljina obeležili i jednostavni kombinezoni koje je kreator ukrasio sa atraktivnim cvetom maka u predelu struka i linije dekoltea.

Sam kraj je bio rezervisan za upečatljiv defile crnih haljina od krep svile i čipke koje su pokazale Elijevo umeće da od slip haljina, formi spavaćica iskreira elegantnu večernju toaletu. 

Veličanstveni libanski kreator Saab priredio nam je mali glam predah na aktualnoj Pariskoj nedelji mode. Prekrasne haljine od čipke, krep svile i šifona u paleti egzotičnog cveća dokazale su još jednom da je Saab neprikosnoveni vladar u sferi haljini.