Wang je za proleće/leto 2014. prikazao kolekciju u kojoj je koristivši masculine materijale i boje stvotio kreacije za žene. Igrajući se svim tim materijalima i krojevima nastali su komadi poput bebi dola, asimetričnih tunika, izrazito kratkih topova i pantalona visokog struka, ali su posebnu pažnju privukle suknje i haljine u crnoj i beloj boji urađene od plastičnih materijala trakaste forme.

Još jedan kontrast primećen je u kombinaciji gde gornji deo čine majice sa natpisom "Parental Advisory", koje mogu da se smatraju komadima prikladnim srednjoškolkama. Međutim, upotpunjene kožnim košarkaškim šortsevima predstavljaju savršeni outfit svake trendseterke.

Ono što je zajedničko ovim modelima predsavlja Alexander Wang. Ne kao kreator, već kao njegovo ime koje je ispisano na svakom od njih. Logomanija se zvanično vraća u velikom stilu. Na pojasevima pantalona, duž celih haljina, na rukavima kožnih trench kaputa, svuda gde je mogao on je svoje ime ispisao.

Prikladno ili ne, zabavno sigurno jeste, što je i bila polazna ideja ovog kreatora.

Tekst: Katarina Pavlović

Iz nostalgije za vremenom kada je "moda bila zabavna“ Wang stvara kolekciju u kojoj na koju god stranu da pogledate vidite ispisano njegovo ime...