Giambattista Valli je na Nedelji visoke mode u Parizu pokazao kolekciju koja do sada najviše uspela da istakne njegovu opsesiju mladalačkom energijom i poletnošću.

Dizajner je akcenat stavio na kreacije koje u prvi plan stavljaju noge i ono što je sam okarakterisao kao ležerni stav, baš takav svojstven mladim devojkama.

Najveći deo kolekcije čine kratke suknje i haljine uglavnom sa neobičnim transformacijama koji dodaju volumen čitavoj kreaciji.

Kada je reč o materijalima, Valli se odlučio za bogatu svilu i saten, pogodne upravo za sve momente koje daju draž kreacijama.

Paleta boja je išla od neutalnih, poput crne i bele, koje su pretežno činile osnovu, do kraljevsko plave, vatreno crvene i sunce žute kroz neverovatne 3D detalje i umetke uz pomoć kojih je napravio kreacije koje ne mogu da ostanu neprimećene.

Upravo ova igra bojama navela je da se zapitamo da li je dizajner potražio inspiraciju u Simonsovoj kolekciji za Dior koju je prikazao 2012. godine.

Bilo kako bilo, Valli je svakako uspeo još jednom da pokaže majstorstvo u kombinovanju visoke mode i mladalačkog duha!

Igra fantastičnim bojama, bogatstvom materijala, naborima i detaljima čini prolećnu kolekciju Giambattiste Vallija namenjenu za elegantnu mladu ženu punu života...