U renoviranom Kensington Garden centru, Burberry Prorsum je započeo najiščekivaniju reviju na ovosezonskom izdanju London Fashion Week-a, uz pratnju duge koja se pojavila na londonskom nebu. Slučajno ili ne, ali duga se preselila na pistu pokazujući koliko boje mogu da budu egzotične, fluidne i moćne u rukama vizionara kakav je Bailey!

Čovek koji je proslavio trenč ovoga puta je odlučio da nam prikaže suptilan chic sa kreacijama od ručno štampanih tkanina u neverovatnom spektru floralno-apstraktnih dezena. Oni delovi tkanine koje Bailey nije hteo da oboji, pogotovo dugački rukavi, su dobili makeover u drugom obliku: bujnoj teksturi pružajući određenim modelima svojevrsnu injekciju živahne, zabavne mode.

Bila je ovo začuđujuće „lagana“ kolekcija – svaka kreacija je lepršala i igrala svoj ples oko manekenskih tela dizajnirana od najfinije cile, čipke, šifona. Dominirale su haljine, trenč mantili i kratke, bajkerske jaknice, a svaki model je oplemenjen još sa maramom u slučnom, apstraktnom dezenu.

Evidentno je bilo da se Bailey nadogradio na svoju mušku kolekciju koju smo imali prilike da vidimo u januaru kada su pistom prošetali modeli stilizovani u marame, šalove i magične vunene torbe s printom mape Londona i atraktivnih simbola britanske prestonice.     

Prvi red je kao i uvek bio popunjen sa važnim imenima kao što su Tinie Tempah, Harry Styles, Bradley Cooper koji je došao da podrži svoju devojku Suki koja je bila jedna od cura pored Care, Jourdan, Edie, MalaikeFirth i Sam Rollinson koje su ponele većinu modela na reviji. Kompletan šou ne bi bio That show da nije bilo sjajne akustične live muzike koju je predvodila miljenica Bailey, pevačica Paloma Faith.

Još jedna trijumfalna revija za Burberry Prorsum. Drugo nismo ni očekivali!

Bailey je ovoga puta odlučio da nam prikaže suptilni chic sa kreacijama od ručno štampanih tkanina u neverovatnom spektru floralno-apstraktnih dezena. Lagano, lepršavo...trijumfalno!