Visoka moda ovih dana „živi“ svoje najglamuroznije trenutke. Nakon odličog Versace momenta i spektakularnog Diora, na red je došao Kajzer Karl, i njegova nova raskoš za francusku kuću Chanel.

Najnovija kolekcija za jesen/zimu 2014 je bila prava doza glamura, eterične bele boje, pepito- svetlucavih dezena i kostima bez kojih nijedna Chanel revija ne može da prođe. Prostor je takođe bio u skladu sa kolekcijom, svetao i masivan, sve sa ogromnim rustičnim ogledalom sa logoom francuske kuće posred stakla i kaminom.  

Kolekcija je bila impresivna: modeli opšiveni sitnim draguljima u svim mogućim pastelnim bojama, od pepeljasto narandžaste preko tirkiznoplave do višnja crvene. Sweet koktel haljine s početka revije i bele, elegantne haljine nalik venčanica koje smo videli na samom kraju, ostavile su najveći utisak.  

Na momente imali smo osećaj da je Versaj „šetao“ pistom: rustični motivi u vidu veza, paf, svilenkasti rukavi opšiveni draguljima, duboke čizme sa mašnama.... kao da se Marie Antoinette sa svojom krojačicom poigrala modom na početku 21. veka.  

Dok su detalji bili u duhu prošlosti, silueta je bila više nego moderna, provokativna i bliska onoj koju već duži period Karl Lagerfeld plasira.   

Tvid i brokat dominirao je od materijala, dok je kompletna kolekcija pred sam kraj dobila malo ekscentričniji eho, u vidu tribala, pvc suknje pun krug i perja.  Make up je bio sveden i mladalački s akcentom na obrvama, nude usnama i „freak“ kosi.

Futuristično, moderno, istorijski i više nego upečatljivo.

Glavni utisak: Marie Antoinette i njena omiljena krojačica poigrale su se modom našeg stoleća...