Alexander Wang spada u one kreatore za koje znamo da će nam demonstrirati pored svoje moćne modne vizije i buduće trendove.

Međutim, gledajući njegovu najnoviju kolekciju za proleće / leto 2015,  koja je bila fokusirana na možda najupečatljiviji aktuelni trend u modi: atletski, sportski look, nama ostaje samo jedno da konstatujemo: Wang nam poručuje da se sportski look tu i da mu ne pada na pamet da se skloni iz orbite trendova!

Da budemo malo konkretniji, Wang je kao glavnu inspiraciju za ovu kolekciju koristio prednji deo patika pa smo tako videli ručne torbe koje su izgledale kao par patika Jordan, zatim tu su tu bile uzane body-con haljine u neon nijansama koje su izrađene od high-tech materijala nalik onima od kojih su napravljene patike Nike Flyknits.  

Da je bilo ipak naznaka nekog budućeg trenda, dokazuje serija belih i sivih haljina koje izgledaju poput futurističkih teniskih uniformi, sve sa raskošnim volanima i mrežastim suknjama. Takođe je bitno napomenuti da na reviji nismo videli nijedan par patika!

Ova kolekcija nas je podsetila zašto smo zavoleli Wanga još na početku, pre Balenciage. Bila je ovo kolekcija puna sportske, nosive i moćne odeće koju možemo da zamislimo na sebi u bilo kom trenutku. 

Sportska, nosiva i glamurozna kolekcija koja nas je podsetila zašto smo zavoleli Wanga, još i pre Balenciage!