Dizajnerke Katie Hillier i Luella Bartley kojima je poznati kreator prepustio "kormilo" svoje Marc by Marc Jacobs linije, nastavljaju da nas uveseljavaju svojim kolekcijama za pomenuti brend.

Prolećna kolekcija je bila u stilu prethodnih, mladalačka i buntovnička, kreirana za nove generacije koje žele da njihova odeća bude udobna, moderna i krajnje svedena sa atraktivnim, sporty detaljima.

Od modela dominirale su XXL pantalone, crop top, gumene čizme, karirane košulje, kabanice… mahom široki krojevi. Boje su zagasite, neutralne, dok je kroj oštar. Nama su za oko zapale haljine neobičnog kroja koje su izgledale kao sastavljene od duplih haljina razaličitog modela.

Primetan je bio uticaj mode koja je obeležila osamdesete, ali i taj neki vajb “novog sveta” koji je naglašen uz pomoć natpisa “New World System”. Videli smo i dosta tila i nabora, što je netipično za ovu liniju, ali je kompletnoj reviji donelo svežinu i lakoću koju očekujemo da vidimo u prolećnim kolekcijama.   

Pripremite se da sledeće leto nosite široke, ležerne majice u paru sa kratkim pantalonama i čizmama u stilu "martinki", a u rukama torbu sa kratkim kaišem.