“Ne postoji nijedan drugi dizajner koji može ženu da učini lepšom, ženstvenijom i zanosnijom od Oscara de la Rente,” ove reči je postovala na svoj Instagram profil, odmah posle revije manekenka Karlie Kloss.

A mi možemo samo da se složimo sa njom. Jedinstveni kralj haljina na njujorškoj modnoj sceni (pretpostavljamo da znate ko je kraljica) posebno je spektakularan u prolećnim kolekcijama.  

Uostalom, proleće je njegova sezona, njegovo doba. Tada je ovaj američki dizajner dominikanskog porekla najkreativniji, najveličanstveniji i najvedriji. I tada po običaju se potrudi da nas podseti da je svoje modno umeće učio od velikog Balenciage i španskog kreatora Antonia Castilla koji se proslavio kao dizajner scenskih kostima, ali i jedan od ključnih kreatora francuskog brenda Lanvin.

Najnovija kolekcija je bila ženstvena, prefinjena, polenta i više mladalačka nego konvencionalna. Iako je crno-bela kombinacija dominirala, osetili smo moćnu fuziju i drugih boja koje su lepršale na modelima uzanih, kratkih suknji s prorezima, crop topovima, ravnim, oversize kaputima, providnim koktel haljinama od tila i na seriji savršenih večernjih haljina koje očekujemo da vidimo uskoro na crvenom tepihu.

Pogotovo je bio zanimljiv momenat kontrasta crvetnog dezena i karo motiva koji se mahom pojavljivao na suknjama i kaputima.

Bila je ovo manje konvencionalna, a više mladalačka kolekcija. Nalik savršenom prolećnom buketu.