Iako nam je sada već fokus na kolekcijama sa London Fashion Week-a, premotavamo film unazad do revije kojom je zatvoren NYFW.

Čast da zatvori prvu “stanicu” tradicionalne Velike četvorke (Njujork, London, Milano i Pariz), pripala je nikom drugom nego Marcu Jacobsu koji se potrudio da prikaže jednu od svojih najboljih kolekcija koje smo do sada videli.

Grand finale su uveličale i neke od najbolje plaćenih manekenki na svetu: Gigi Hadid, Joan Smalls, Adriana Lima, Candice Swanepoel, Karlie Kloss i Kendall Jenner. Međutim, Marc se potrudio da dotične dame dobro “zamaskira” pa je svima, od gostiju iz prvog reda, do onih koji su reviju pratili preko livestream-a, bilo prilično teško da prepoznaju dotične super zvezde modelinga. Jer devojke su, sve do jedne, nosile perike koje su ih drastično izmenile, do tačke neprepoznatljovosti.

Jacobs je inače jedan od dizajnera koji praktikuje da sarađuje sa poznatim manekenkama, a prvi je od svih kreatora pružio šansu mladoj Kendall da debituje na modnoj pisti, na prethodnom Newyork Fashion Weeku.

U galeriji pogledajte kompletnu kolekciju, a mi vam u nastavku donosimo “neprepoznatljive” manekenke:

Joan Smalls

Karlie Kloss

Candice Swanepoel

Kendall Jenner

Gigi Hadid

Adriana Lima

Grand finale NYFW-a uveličale su Kendall Jenner, Joan Smalls, Adriana Lima.... ali to je zahvaljujući sjajnoj transformaciji u režiji Marca Jacobsa promaklo skoro pa svima!