Christopher Bailey nastavlja da sa jednakom pasijom prema modi kreira svoje nezaboravne kolekcije za jedan od najpopularnijih brendova na svetu.

A šta nam je Bailey ponudio u svojoj najnovijoj prolećnoj Burberry Prorsum kolekciji? Teksas jakne u indigo boji, sa belim perjem i resama, tako krojene kao da ih je vajao najbolji mogući skulptor. Patike u luksuznoj, multikolor koži. Burberry verziju Birkenstock papuča. Providne, plisirane haljine i suknje od najfinijeg tila.

Upravo ovi modeli dominirali su na reviji, pokazujući nam da je Bailey odlučio da Burberry proleće obeleži sportski, i malo urbaniji vajb. Naravno, veliku pažnju pored odevnih modela, privukli su i aksesoari koji polako postaju pravi magnet kompanije za nove kupce.

Torbe Burberry Bee i Mini Bee su izgledale prelepo, “obučene” u oslikanu kožu i to u printove najintenzivnijih kombinacija boja i motiva, dok su ravne sandale Burberry Field podsetile na ultrapopularne Birkenstock papuče, ali u daleko prefinjenijem i modernijem obliku.

Odustvo Care Delevingne je bilo primetno, ali za apsolutni krešendo na pisti pobrinula se Suki Waterhouse koja polako postaje omiljena Burberry cura, kao i scenografija Kensington Garden bašte koju je Bailey uredio tako da sa plafona goste pozdravljaju ilustracije jakih boja i reč “insekti”.

Reviju je uveličao James Bay, koji je otpevao nekoliko pesama na samom početku piste.