Kad malo bolje razmislite, koja druga zemlja je toliko bogata samopouzdanjem, moćnom pozicijom žene i pravljenjem prelepih kreacija od crne čipke, od Italije? Nijedna!? Odnosno, eventualno još Španija, ali složićete se da nijedna druga nacija se ne divi toliko lepšem polu, koji obasipa komplimentima na svakom koraku!

A upravo na ovu činjenicu stalno nas podseća najpoznatiji kreatorski duo, Dolce i Gabbana, koji nas je krajem nedelje oduševio ljubavnim pismom koje je Stefano napisao Domenicu. Naime, jedan od najmoćnih dua u modnom svetu opet se potrudio da nam pokaže seksepil i lepotu, koju svaka žena poseduje. Za glavnu inspiraciju upravo im je poslužila susedna Španija, tačnije look koji prati matadore i njihove "senjorite".

Bele košulje su bile osnova skoro svakog modela,  preko kog smo videli slojevite kombinacije, upakovane od tesno, krojenih raskošnih kaputa i mantila, atraktivnih bolera, opšivenih sitnim vezom, kao i jaknica u stilu onih koje nose matadori.

Boje su bile jarke, i totalno u stilu Španije –  crvena, crna i bela su dominirale. Videli smo dosta tunika-haljina, suknji sa visokim strukom, kaiševa, tijara i platformi, koje je duo uradio u najvećoj raskoši, opšivene draguljima, srcima i cvećem u želji da nas svaki look podseti na kraljevski raskoš.

Od materijala, dominirala je španska čipka koju je Dolce i Gabbana najviše koristio u vidu transparentih, prozirnih haljina sa dugim rukavima i ovalnim, prilično zatvorenim dekolteom. Jeans i kratki, moto šorts od žakarda pobrunio se za moderan vajb, ostavljajući čipki da kompletnoj reviji pruži dašak prošlosti i raskoši.

Da je pista za slavni duo, jedna vrsta teatra i to onog koji je tu da slavi lepotu života, potvrdio nam je defile flamenco suknji, pončoa i haljina koji smo videli na kraju, kao grand finale kojim je završena još jedna sjajna revija u kojoj je zvezda bila mlada Kendall Jenner koja je na kraju predvodila završni defile kada su sve cure bile stilizovane u bele košulje i kratke, crvene, svetlucave šortseve. 

Najslavniji kreatorski duo je prikazao moćnu kolekciju inspirisanu krojem i bojama koje su zaštitni znak matadora i flamenco dama!