Sada već tradicionalno, Paris Fashion Week svoje najbolje kolekcije čuva za kraj, prepuštajući sam početak malo manje poznatim imenima iz sveta mode. Desi se ponekad da imamo i izuzetak, kao što je bilo na otvaranju ovosezonskog izdanja kada smo prvog dana PFW-a, videli prolećnu kolekciju u režiji Anthony Vaccarella.

Kreator koji u svom fashion genu ima duplu dozu seksepila, već nam se jednom predstavio u ovoj sezoni Fashion Weekova, i to u Njujorku, kada smo videli njegovu najnoviju kolekciju za liniju Versus Versace u kojoj je prikazao omaž legendarnoj haljini sa zihernadlama.

Pariska modna avantura je bila za nijansu manje glamurozna, ali daleko više RTW i prilagodljiva svim prilikama od one koju je dizajner uradio za Donatellu Versace. Posebno smo "pali" na kožne modele sa otvaranja revije koje smo poželeli odmah da posedujemo! 

Mnogi mediji su prokomentarisali da bi ovu kolekciju najbolje opisao pozdrav “Hello, sailor!”, s obzirom da smo videli mahom modele mini suknji u paru sa jaknama i sakoima u prepoznatljivom mornarskom prugastom dezenu. Savršeno krojene jaknice u paru sa asimetričnim suknjama od kože, heavy teksasa i platna dale su kompletnoj kolekciji rock ’n’ roll atmosferu.  

“Želeo sam da se malo distanciram od haljina u želji da pokažem kako dame mogu jednako da budu seksepilne kada su stilizovane u mini suknje ili ležerne, baggy pantalone.”

Takođe prvi put smo videli da je Anthony eksperimentisao sa printom, odnosno sa slovima koje je aplicirao na crop topove, haljine sa prorezima i kožne pantalone.  

Kendall je izostala, ali smo zato videli našu Antoninu Petković koja je dominirala pistom, stilizovana u belu košulju i belu, kožnu mini suknju sa crvenim slovima.  

Anthony je uspeo da osmisli jednu casual, a opet i više nego seksepilnu kolekciju koja je imala mornarski vajb.