Osim činjenice da je prvi red bio popunjen isključivo zvanicama sa A liste, na čelu sa moćnim triom (Wintour, Dello Russo i Battaglia), ali i sa #worldsmosttalkedaboutcouple koji je na reviju doveo i svoju miljenicu i naslednicu, malenu North West, bila je ovo još jedna pobeda za Alexandera Wanga.

Kolekcijom je dominirao savršen, „arhitektonski“ kroj i soft materijali, kao i monohromatska paleta oblikovana od večne crne, lavanda ljubičaste, golubije sive i pepeljasto-krem boje. Za ovu suptilnu, prilično svedenu liniju Wang je inspiraciju potražio u slavnoj Tour de France trci.

“Kada smo počeli da radimo na novoj sezoni, dosta smo razmišljali o raskoši, bogatstvu koje bismo mogli da pretvorimo, transformišemo i apliciramo na modele, ali tako da ono izgleda pročišćeno, svedeno, prijatno, pa smo odlučili da budemo i više nego liberalni, i da napravimo jednu laganu, ležerniju kolekciju,“ izjavio je Wang pre revije.

I mi moramo da priznamo da nam je Wang upravo takvu kolekciju i pružio, jer je ovo bio manje „raskošni“ Balenciaga, a više soft, clean i RTW, neki miks Stelle McCartney, Burberry Prorsuma i Chloe.  

Treba napomenuti da je glavna „zabava“ Wanga bio materijal (til, pamuk, svila) uz čiju pomoć je na kreacijama dizajner stvarao fluidne, atraktivne dekorativne ukrase, oslanjajući se na baštinu koju je brendu ostavio legendarni Cristobal Balenciaga. Pažnju su nam privukle i ravne sandale od kože, dok su torbe mahom izostale. Videli smo samo male, crne s lancima koje su manekenke nosile naopako. Novi stil?  

A gde su tu bicikli? U Parizu, ali bukvalno. Dok je dizajner radio na kolekciji tokom leta, Tour de France se održavao upravo u Parizu, pa je Wang odlučio da za inspiraciju prevashodno iskoristi „praktičnost i preciznost" odeće koju nose biciklisti. Takođe, lanci sa bajsa su se provukli u vidu aksesoara, pogotovo narukvica i naočara.

Još jedna modna pobeda za neprikosnovenog vizionara mode Alexandera Wanga!